Közélet

A kormány ellen tüntetett a Jobbik Szegeden

A kormány ellen tüntetett a Jobbik Szegeden

2011. november 26., szombat
A kormány ellen tüntetett a Jobbik Szegeden

Jelképesen a megyeháza előtti térre szervezett kormányellenes tüntetést a Jobbik. Tóth Péter és Toroczkai László szólt arról is, hogy a megyei önkormányzatok „bábtestületté” alakulnak januártól.

Mintegy hatvanan gyűltek össze szombaton délután a megyeháza előtti Rákóczi téren, ahol először

Tóth Péter

, a Jobbik megyei elnöke, majd

Toroczkai László

jobbikos megyei önkormányzati képviselő sorolta fel a jelenlegi kormány intézkedéseinek szerintük hibás lépéseit. „Van erő, ami mögé fel lehet sorakozni, s le lehet váltani a kormányt. Ez az erő a Jobbik” – jelentette ki Tóth Péter. A jobbikos politikus bírálta a járási kormányhivatalok felállítását, mely átalakítás Csongrád megyében 60 településből 25-öt biztosan érinteni fog. „A járási kormányhivatalok vezetőin keresztül az önkormányzati rendszert is kézi vezérléssel kívánja

Orbán Viktor

irányítani” – fogalmazott Tóth. Hozzátette, a megyei önkormányzatok január elsejétől bábtestületté alakulnak, mivel intézménye és tulajdona nem lesz. Ugyanezen a véleményen van képviselőtársa, Toroczkai László is, aki kifogásolta, hogy a megyei elnök a testület előzetes jóváhagyása nélkül írt alá szerződést a megyei önkormányzatok intézményeinek és vagyonának állami tulajdonba adásáról. „A jelenlegi kormányzat a nemzeti radikálisok, vagyis a Jobbik programját próbálja megvalósítani. Erre példa a bankok megregulázása, de csak félmegoldásokra van bátorságuk, nem merik a valódi fordulatot meglépni. Ennek az igen súlyos árát sajnos az adófizetők fizetik meg” – hangoztatta Toroczkai László a Rákóczi téren.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.