Közélet

17 millióból újultak meg kiskertes utak Dorozsmán

17 millióból újultak meg kiskertes utak Dorozsmán

2011. november 16., szerda
17 millióból újultak meg kiskertes utak Dorozsmán

Hosszú évek óta először költ a város a kiskertes övezetek útjaira, összességében 35 millió forintot. Kiskundorozsma két körzetében összesen 17 milliót fordítanak erre a célra.

Ahogy korábban is írtuk

, a Fidesz-KNDP frakció javaslatára került be februárban az idei költségvetésbe az úgynevezett kiskerti útkeret, ilyen korábban nem volt Szegeden. Szeged külterületére egyre többen költöztek ki az elmúlt években, ám kiskertes övezetben lakni például csapadékos időjárás esetén nem feltétlenül öröm.

Gregus Károly

is ezért örült az útfelújításnak, hiszen tavaly volt amikor csak traktorral tudták kihúzni feleségének az autóját a nagy sárból, melyben elakadt. A kiskertes városrészekben igen népszerű volt a pályázat, a 35 milliós keretre 122 pályázat érkezett a városüzemeltetési irodához. Ezekben összesen 116 utcát neveztek meg, igaz egy helyen más célra igényeltek támogatást, további négy pedig belterületi utcára vonatkozott. Az idei keretből 33 utca újulhat meg.

Kosik Dénes

Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő portálunknak elmondta, Dorozsma két körzetében 17 millió forintból újulhatnak meg utcák november végéig. A sziksósi Vereshomok utca például már elkészült. Korábban homokos út vezetett arra, tele kátyúval és olyan mély gödrökkel, hogy nem egyszer traktort kellett hívnia az ott lakóknak, hogy kihúzzák az elakadt kocsikat.

Kosik elismerte, bizony árnyoldalai is vannak az útfelújítási programnak, többen felkeresték szervezési és kivitelezési gondokkal, illetve a felhasznált anyagok minőségét is kifogásolták a lakosok néhány helyen. Ezeket a panaszokat a polgármesteri hivatal által kijelölt műszaki ellenőrhöz továbbította a képviselő írásban. „Az utcabizalmikkal való kapcsolattartás sem volt mindenütt gördülékeny” – tette hozzá Kosik Dénes. Ezt erősítette meg ottjártunkkor Gregus Károly is, ő azt tapasztalta, hogy szomszédjai arra vártak, hogy vajon a másik kertszomszéd mikor kezdi el a munkát. A kivitelezésben is talált kivetnivalót, mint elmondta, vannak olyan részek, ahova nem jutott a zúzott kőből. Természetesen örül a felújításnak, hiszen nagy esők idején járhatatlan volt a Vereshomok utca. A körzet másik képviselőjétől,

Mihálffy Bélától

megtudtuk, először elhordták a földet az utcákból, majd először nagyobb szemcsézettségű aljzatot készítettek, aminek a tetejére 3-5 centiméter vastagságban finomabb szemcsézettségű anyag került. Természetesen a tehergépjárműveket tovább sem bírják el a felújított utak, ám legalább járhatóak lesznek a kiskertes övezetek azon útjai, melyek rekonstrukciójára jutott forrás ebben az esztendőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.