Sport

Továbbra is az MKKSZ alá tartozik a sárkányhajózás

Továbbra is az MKKSZ alá tartozik a sárkányhajózás

2011. október 24., hétfő
Továbbra is az MKKSZ alá tartozik a sárkányhajózás

A Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon elutasította a Magyar Sárkányhajó Szövetség Magyar Kajak-Kenu Szövetség elleni keresetét, amelyben a sárkányhajó szövetség arra kérte a bíróságot, hogy állapítsa meg: a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) nem jogosult országos sportági szakszövetségként sárkányhajó szakágat működtetni. Az ítélet nem jogerős - olvasható az MKKSZ hírlevelében.

Schmidt Gábor

, az MKKSZ főtitkára a bíróság ítélete után megjegyezte: „A sárkányhajó a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) hivatalos szakága, amit a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a SportAccord is elismer. Az ICF sárkányhajó szakágának magyarországi képviseletét az MKKSZ alapszabályában rögzített módon gyakorolja. Az MKKSZ a sárkányhajó szakágban minden évben bajnokságot rendez, ebben a szezonban pedig már másodszor szervezte meg a sárkányhajó roadshow-t, amelynek szabadidős futamain az ország több településén sok ezren vettek részt. A sportág hazai népszerűségét nagyban növelte, hogy 2010-ben Magyarországon – Szegeden – rendezhette meg az MKKSZ az ICF sárkányhajó világbajnokságot.” „Az MKKSZ ugyanúgy, ahogy eddig, továbbra sem zárkózik el attól, hogy a sportág fejlődése érdekében együttműködjön olyan szervezetekkel, amelyek a sárkányhajó szakág fejlesztését és további népszerűsítését tűzték ki célul” – tette hozzá Schmidt Gábor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.