Sport

Tóth Attila: A három pont értékesebb a négy gólomnál

Tóth Attila: A három pont értékesebb a négy gólomnál

2011. október 4., kedd
Tóth Attila: A három pont értékesebb a négy gólomnál

Az UTC-Junior Sport futsalcsapatának támadója kétségtelenül a mezőny legjobbja volt az Admirál-Haladás VSE elleni NB I-es bajnoki találkozón, hiszen a szegediek által szerzett hét gólból négyet éppen Tóth szerzett.

Ahogyan azt

hétfő esti online közvetítésünk

révén is figyelemmel kísérhették, a szegedi együttes egy másik újonccsapatot, a szombathelyi Haladást fogadta, s a tabellára tekintve hasonló játékerővel rendelkező alakulatok összecsapására lehetett számítani előzetesen. Amiben talán leginkább bízhattak az újszegedi sportcsarnokba kilátogató szurkolók, hogy a hazai gárda ebben a szezonban csak győzelemre volt képes otthonában. Szerencsére ez a sorozat a hétfői meccset követően sem szakadt meg, s többek között ennek okairól, vagyis a sikerről és a reménybeli folytatásról kérdeztük a négygólos

Tóth Attilát

– aki egyébként a futsal mellett a Csongrád megyei labdarúgó I. osztály jelenlegi második helyén álló Mórahalom játékosaként a nagypályás futballal is jó barátságot ápol. A nagykátai vendégszereplés során gólja még keveset ért a végeredmény tekintetében, most azonban többször is eredményes tudott lenni, ezáltal a harmadik élvonalbeli hazai győzelem fő letéteményesévé vált.

– Gratulálunk a győzelemhez és a négy góljához! Tudatosan készült, illetve készültek az edzéseken arra, hogy a mai meccsen főszerephez juthat?

– Bár nem tartom magam idős játékosnak, már volt „néhány” sportmérkőzés a lábamban, így tudtam, hogy mindenre fel kell készülni, főleg olyankor, ha elöl játszik az illető – mint esetemben. Mindig ugyanúgy állok a mindenkori meccshez, s bár nagyon szép dolog, hogy ma négy gólt lőttem, sokkal értékesebbnek tartom, hogy végül három ponttal gazdagodtunk. A kérdés második felére utalva nincs szó arról, hogy a tréningek alatt arra helyeztük volna a hangsúlyt, hogy én meghatározó szerepkörhöz jussak. Ez teljesen véletlenül alakult így, mivel egyik sorra sem jellemző a lámpaláz, ha más került volna helyettem helyzetbe, valószínűleg ugyanúgy góllal zárulhatott volna az adott támadás.

– Milyen érzésekkel, ismeretekkel várták a másik újonc, a Haladás elleni összecsapást?

– Mivel tavaly különböző csoportokban voltunk, viszonylag kevés ismerettel rendelkeztünk róluk, de amit tudtunk velük kapcsolatban, az az, hogy egy nagyon hajtós, jól felépített társaság ellen lépünk majd parkettre. Nyilvánvalóan azonban nem az ellenféllel, hanem saját magunkkal foglalkoztunk elsősorban, valamint azzal, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy győztes meccsel örvendeztethessük meg a szurkolóinkat. Nagyon örülök, illetve örülünk, hogy ez sikerült!

– A találkozó alatt sokféle érzelem és esemény zajlott a pályán, egészen az utolsó percekig nem nyugodhatott meg a szegedi együttes sem. Nézzük a kezdést: tudatos döntés volt a Szeged részéről, hogy az első percektől fogva nyomás alá helyezzék a Haladást?

– Természetesen igen, mivel előszeretettel alkalmazzuk a letámadást, s minden meccsen igyekszünk minél gyorsabban megszerezni a vezető gólt, akár gólokat. Nagy örömünkre ez most is sikerült, s a jó kezdést hasonlóan eredményes folytatás követte.

– Azok után, hogy a 11. percben már 2-0 volt az állás az ön két góljával, sőt a 21. percben már 4-1-et mutatott az eredményjelző tábla, váratlanul közelebb lopództak a dunántúliak. Minek köszönhető, hogy ekkor megváltozott a játék képe, és szorossá vált a meccs?

– Valószínűleg tudat alatt némiképpen megnyugodtunk, amikor háromgólos előnyre tettünk szert, ezt pedig a vendégek kíméletlenül kihasználták. Miután egy gólra feljöttek, őszintén szólva tartottam egy kicsit attól, hogy kiegyenlít az ellenfél, ám szerencsére végül ez nem valósult meg.

– Ezek után minek tulajdonítható, hogy nehéz helyzetből is sikerült 7-4-re alakítani az állást, majd 7-5-re győzedelmeskedni is?

– Azért 5-4-nél nemcsak a még előnyben lévő oldal, hanem a felzárkózó vetélytárs is elbizonytalanodhat, hiszen felmerülhet benne, hogy már csak egygólos hátrányban van, valahogyan ki kell egyenlíteni. Ezt nagyon gyorsan megéreztük, s éltünk is a kínálkozó lehetőséggel. Másrészt, amikor már a kapuslehozatal mellett döntöttek, túlságosan gyorsan igyekezték befejezni a támadásaikat a szombathelyiek, amivel szintén megkönnyítették a helyzetünket.

– Bízhatunk abban, hogy a hazai győzelmi széria tovább folytatódik? Tovább lehet menteni a jó formát a folytatásra is?

– Mindenképpen hiszünk abban, hogy a drukkereink buzdítása a továbbiakban is akkora pluszerőt kölcsönöz a számunkra, hogy a ránk váró nagy rangadókon is kisegít majd, s minél több pontot tudunk majd szerezni! Előtte persze a szerdai salgótarjáni kupameccsre is feltétlenül a siker reményében készülünk!

Budai Levente

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.