Sport

Több száz néző és magyar győzelem a rögbinapon + FOTÓK

Több száz néző és magyar győzelem a rögbinapon + FOTÓK

2011. október 19., szerda
Több száz néző és magyar győzelem a rögbinapon + FOTÓK
Vasárnap rögbinapot tartottak a Felső Tisza parti stadionban, melynek keretein belül női hetesrögbi, NB2-es és utánpótlás bajnoki fordulókra, valamint barátságos amerikaifutball-mérkőzésre is sor került. A főmérkőzés a magyar-szerb felkészülési meccs volt. A legutóbbi vízilabda-világbajnokság elődöntőjében a szerbektől elszenvedett vereség miatti reváns vágya is áthatotta a vasárnapi Magyarország - Szerbia válogatott rögbimérkőzés felvezetését.

Jönnek a Vitézek!

Október 22-én, szombaton ismét a rögbinek ad otthont a Felső Tisza parti stadion, hiszen a Rögbi Extra Ligában 14 órától a Fit World Gorillák RC hazai pályán fogadja a 10-szeres magyar bajnok Esztergomi Vitézek Suzuki együttesét. 11 órától az utánpótlás csapatok, a Dél-Alföldi Rögbi Akadémia Szeged junior- és kadétmérkőzéseire kerül sor. Minden mérkőzés díjmentesen megtekinthető, a szervezők minden szurkolót nagy szeretettel várnak.
A nap folyamán folyamatosan zajlottak, mintegy a válogatott meccsre való ráhangolásként a különböző rögbimérkőzések a center- és a dobópályán, illetve a Fű2-n. Az SZTE EHÖK SE NB2-es rögbicsapata két győzelmet aratott ceglédi illetve gyöngyösi ellenfeleivel szemben, a kadétok bajnoki fordulójában a Dél-Alföldi Rögbi Akadémia (DARA) szabályosan "bedarálta" fehérvári ellenfelét, juniorjaik azonban vereséget szenvedtek. Mérkőztek a Fit World rögbis hölgyei is a tornarendszerben zajló női bajnokság szegedi fordulójában, ők két vereség mellett "nullára" verték kevéssé nőiesnek hangzó Fehérvári Vadkanokat. Délben a "pockoson" egy másik tojáslabda vette át a főszerepet, az SZTE EHÖK SE-Szeged Bats együttese 27-12-es vereséget szenvedett a bolgár Sofia Bearsszel szemben. A nap főeseménye a délután 15 órakor kezdődő magyar-szerb válogatott mérkőzés volt, ahol a magyar válogatottat a Fit World Gorillák RC két meghatározó játékosa, Prágai András és Bárdos András is erősítette. Több mint 600 szurkoló előtt, a kezdés után húsz perc alatt eldöntötte a mérkőzést a Gica Vacaru vezette magyar válogatott, mely az első félidőben káprázatos iramot diktálva alaposan megsorozta a szerbeket. Már a 3. percben célt értek el az igazán hazai pályán játszó Bárdos révén, majd a 13. percben Prakter, a 20-ban pedig Dobai volt eredményes. Janotka is rendkívül jó jutalomgól-, illetve büntetőmutatót produkált, majd a szerbek szépítő célja után a villámgyors Teisenhoffer ért célba negyedikként, így magabiztos 31-7-es félidei eredménnyel fordulhattak a hazaiak. A második félidőben a sorcserék ellenére (a tolongásból csak Máthé és Gelecsák maradt végig a pályán) is kiválóan folytatta a meccset a magyar csapat, újabb két célt szereztek a mieink Prakter és Bárdos révén. Utóbbi még egy harmadikat is vihetett volna, de középre igyekezve az alapvonalnál kilépett. A vége nagyon magabiztos 43-7 A tolongással szemben a háromnegyed szinte egészében változatlan maradt a kezdéstől a végéig, s bizony, régen láthatott a rögbiszerető magyar szurkolótábor ilyen magabiztos mozgást oda kinn, köszönhetően a nyitó Bartus után csupa battait felvonultató egység összeszokottságának. A mérkőzés játékosának a tolongásból is kimagasló szegedi Bárdos Andrást választották. A 36 pontos rekordkülönbség azért is különösen fontos, mert október 29-én a magyar válogatott a csoportjában élen álló dánokat fogadja majd Esztergomban. A dánok 28-5-re verték a norvégokat a hétvégén, de a jó erőben és szervezetten mozgó magyar csapatnak nem lehet más a célja a következő tétmeccsen, minthogy letörje a dánok szarvait és bónuszpontos győzelmet szerezve (5 pont) az ENC 2C csoport élére álljon.

Rugby XV felkészülési mérkőzés:

Magyarország - Szerbia 43-7 (31-7)

További szegedi vonatkozású eredmények:

NB2: SZTE EHÖK SE - Ceglédi Nefelecs RK 19–5 (5-5) SZTE EHÖK SE - Gyöngyösi Farkasok 14–0 (7–0) Kadétmérkőzés: Dél-Alföldi Rögbi Akadémia - Fehérvár RC 31–14 (7–7) Juniormérkőzés: DARA Junior - FRC junior 5–19 (0–7) Női 7's rugby: Battai Bulldogok RK női - Fit World Szeged Női 34–5 (17–5) Ag's Angels - Fit World Szeged Női 26-10 (15–10) Fit World Szeged Női - Fehérvári Vadkanok női 38–0 (19–0)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.