Bulvár

Tizenöt határsértőt fogtak Röszkénél

Tizenöt határsértőt fogtak Röszkénél

2011. október 28., péntek
Tizenöt határsértőt fogtak Röszkénél

6 koszovói, 7 szomáliai, és 2 szerbiai határsértőt fogtak Röszke külterületén a rendőrök - tájékoztatott Jászai Linda hadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Csütörtökön 19:00 óra körüli időben két koszovói állampolgárt vontak igazoltatás alá Röszke külterületén, a Tisza-töltésen, akik sem személyazonosságukat, sem pedig az ország területén való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, így idegenrendészeti eljárás indult velük szemben. A két férfi azonban ennyivel nem úszta meg, ugyanis ruházatuk és csomagjuk alapos átvizsgálása során az egyenruhások hamis finn útleveleket találtak, amelyek a két férfi arcképét tartalmazták, ezért emiatt büntetőeljárást is indult velük szemben. Pár órával később az egyenruhások hét szomáliai állampolgárt fogtak el, amikor terepkutatást végeztek Mórahalom területén. A férfiak nem tudták igazolni személyazonosságukat, így idegenrendészeti eljárás indult ellenük. Nem sokkal éjfél előtt stabil hőkamera jelzésére indultak a rendőrök terepkutatásra Mórahalom területén, ugyanis a berendezés két személyt észlelt az államhatártól mintegy 500 méterre. Az egyenruhások ellenőrzés alá vonták a szerbiai állampolgárokat, és gyorsan fény derült arra, hogy bár rendelkeztek szerbiai útlevéllel, nem tudták igazolni az ország területén való jogszerű tartózkodásukat. A két férfivel szemben idegenrendészeti eljárás indult. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség mai napja is hasonlóan indult, ugyanis kevéssel éjfél után négy férfira lett figyelmes egy tiszaszigeti lakos, amint éppen elrejtőzni próbáltak a helyi templom udvarán. A kiérkező rendőrök hamar elfogták a négy koszovói állampolgárt, akik nem tudták igazolni jogszerű tartózkodásukat. Az ellenőrzés során fény derült arra is, hogy egyikőjükkel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben, így őt büntetőeljárás alá vonták, míg társaival szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.