Bulvár

Tizenkét határsértő került rendőrkézre

Tizenkét határsértő került rendőrkézre

2011. október 11., kedd
Tizenkét határsértő került rendőrkézre

Koszovói, szomáliai és afgán határsértők kerültek rendőrkézre a tegnapi nap folyamán - tájékoztatott Jászai Linda hadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Egy szabadnapos rendőr bejelentése alapján fogtak el nyolc szomáliai és egy afgán állampolgárt tegnap kora délután Tiszasziget külterületén. Semelyikük sem tudta igazolni személyazonosságát, sem pedig az ország területén való jogszerű tartózkodását, így idegenrendészeti eljárás indult velük szemben. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei az egyik szomáliainál hamis okmányokat talált, ezért közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás is indult a férfivel szemben. A hétfői nap tartogatott még három koszovói határsértőt, akiket stabil hőkamera jelzésére fogtak el az egyenruhások nem sokkal éjfél előtt Röszke külterületén. A három férfi a vasúti síneket követve igyekezett a zöld határon országunkba jutni, de nem jártak sikerrel. Az ellenőrzés során fény derült arra, hogy egyikükkel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben, így ennek megsértése miatt a férfivel szemben büntetőeljárást indított a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya. A másik két koszovóival szemben pedig idegenrendészeti eljárás indult, ugyanis bár személyazonosságukat igen, de az ország területén való jogszerű tartózkodásukat már nem tudták igazolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.