Sport

Tájfutás: szegedi sikerek az egyéni és a csapat ob-n

Tájfutás: szegedi sikerek az egyéni és a csapat ob-n

2011. október 25., kedd
Tájfutás: szegedi sikerek az egyéni és a csapat ob-n

A közelmúltban az SZVSE rendezte a tájfutó egyéni országos bajnokság normáltávú versenyeit Pirtón, ahol az egyesület versenyzői szép eredményeket értek el, akárcsak a hétvégi gyöngyöstarjáni országos csapatbajnokságon.

Október közepén a Szegedi Vasutas SE Tájékozódási Futó szakosztálya rendezte az országos Normáltávú Egyéni bajnokságot. A verseny a Kiskunhalas melletti Pirtó község tájházánál került megrendezésre. Közel 1000 fős mezőny szombaton a selejtezőkön, vasárnap a döntőkön küzdhetett az alföldi homokbuckás terepen. A versenyzők csak dicsérő szavakkal méltatták a verseny rendezőit a magas színvonalú pályákért, díjakért és szép környezetért. A szegediek a rendezés mellett az eredményeikkel is bizonyították, hogy a sportág élvonalához tartoznak. Elsősorban a lányok jeleskedtek a bajnoki pontok gyűjtésében. Hétvégén Gyöngyöstarjánban a Borhy kastély adott otthont az országos csapatbajnokságnak, és vasárnap az Egyesületi Válónak is. A Mátra meredek sziklás oldalain, igen komoly fizikai és technikai feladatok elé állítottak a versenyzőket. Az SZVSE csapatai igaz ugyan hogy „csak” két harmadik helyet szereztek, de minden csapata és váltója pontszerző helyen végzett.

Tájfutó egyéni országos bajnokság:

N 21

2. Szerencsi Ildikó

N 20

1. Tóth Réka 3. Szokol Mónika

N 14

3. Gera Krisztina

F 16

4. Rácz Sándor

F 20

2. Barkász Dániel

F 21

5. Lévai Ferenc

Tájfutó országos csapatbajnokság és egyesületi váltóverseny:

N 14

3. Gera Krisztina, Duró Krisztina, Duró Barbara 5. Szabó Dorina, Vajda Luca, zsíros Csenge

N 21

3. Szerencsi Ildikó, Tóth Réka, Szokol Mónika 8. Nagy Virág, Szabó Andrea, Zsigmond Tímea

F 14

5. Rácz Zoltán, Masa Máté, Kruppai Gábor

F 16

5. Rácz Sándor, Bíró Péter, Kis Szabó Dávid

F 20

4. Vajda Balázs, Krokavecz Simon, Barkász Dániel

F 21

4. Lévai Ferenc, Szabó Zsolt, Novai György, Harkányi Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.