Kultúra

SZTE-s nap a Csontváry-tárlaton

SZTE-s nap a Csontváry-tárlaton

2011. október 21., péntek
SZTE-s nap a Csontváry-tárlaton

158 forintért tekinthetik meg a Móra Ferenc Múzeum Csontváry-kiállítását a Szegedi Tudományegyetem hallgatói október 25-én, kedden. A 158 éve született festő egyetemistaként maga is részt vett az árvízi mentésben, ő vezette a hallgatókból álló mentőcsapatot.

„ A szegedi árvízkatasztrófa engem az egyetemi hallgatók élére állított, akikkel kivonultam Szegedre” – írja önéletrajzában Csontváry, aki Öthalomról vezette az egyetemistákból álló mentőcsapatot az 1879-es nagy árvíz idején. Ebben az időben a festő maga is egyetemre járt: gyógyszerész diplomája megszerzése után joghallgatóként tanult Budapesten. A festő születésének 158. évfordulója alkalmából kedvezményes jegyárral várja a jelenlegi egyetemistákat a Móra Ferenc Múzeum: a Csontváry-kiállítást 158 forintért tekinthetik meg az érvényes SZTE-s diákigazolvánnyal érkezők október 25-én, kedden, a teljes nyitvatartási időben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.