Bulvár

Paprikanapot tartanak Aradon november 4-én

Paprikanapot tartanak Aradon november 4-én

2011. október 28., péntek
Paprikanapot tartanak Aradon november 4-én

November 4-én az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülete első alkalommal szervezi meg a bemutatóval egybekötött I. Arad Megyei Magyar Fűszerpaprika Fórumot.

Az aradi "paprikanap" bevezetőjében előadást tart

Somogyi György

, a szegedi Fűszerpaprika Rt. kutatója. Ezt a termesztők paprikakóstolóval és vásárral egybekötött vitafóruma követi. A szegedi szakemberekkel tavaly elkezdett együttműködésnek köszönhetően az arad megyei termelők a hagyományos fajták mellett megismerkedhetnek a szegedi hibrid paprika-fajtákkal a fórumon - mondta el az MTI-nek

Zágoni Szabó András

, az Arad megyei Fiatal Magyar Gazdák elnöke, a rendezvény egyik szervezője. A fórumra a nyugat-romániai Arad megyei gazdák mellett várnak még termelőket Bihar és Temes megyéből is. Arad megyében kerti művelésben nagyjából négy hektáron, Biharban két hektáron, míg Temes megyében egy hektáron termelnek fűszerpaprikát. Az Arad megyei szántóföldi fűszerpaprika-termelés mintegy 10 hektáron zajlik - sorolta az adatokat Zágoni Szabó András, hozzátéve, hogy a nyugat-romániai magyar gazdák a fűszerpaprikát főleg Romániában és Magyarországon értékesítik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.