Közélet

Népszámlálás: nem jó a katolikus megnevezés

Népszámlálás: nem jó a katolikus megnevezés

2011. október 3., hétfő
Népszámlálás: nem jó a katolikus megnevezés

A napokban kezdődött népszámlálás kapcsán a vallási hovatartozás helyes megnevezésére hívja fel a figyelmet a Magyar Katolikus Püspök Konferencia Titkársága.

A népszámlálási kérdőív webes kitöltésekor előforduló esetleges hibákra hívja fel a figyelmet a Magyar Katolikus Püspök Konferencia Titkársága az alább olvasható sajtóközleményében. "Felhívjuk minden katolikus testvérünk figyelmét, hogy a napokban kezdődött népszámlálás során, a Központi Statisztikai Hivataltól kapott tájékoztatástól eltérően az internetes kitöltés esetén a katolikus szót önmagában nem fogadja el a rendszer. Ebben az esetben javasoljuk a Magyar Katolikus Egyház lehetőséget választani. Amennyiben hagyományos kitöltés esetén a számlálóbiztos nem fogadná el a katolikus jelzőt, akkor a római katolikus vagy a görög katolikus megjelölést célszerű választani" - olvasható a titkárság közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.