Közélet

Nem lesznek délután tanórák

Nem lesznek délután tanórák

2011. október 6., csütörtök
Nem lesznek délután tanórák

Nem lesznek délutánonként szükségszerűen tanórák és kötelező elfoglaltságok a tanrendben, az általános iskola valamennyi évfolyamán azonban alapesetben délután négyig tart majd a foglalkozás - mondta a Magyar Nemzetnek Gloviczki Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közoktatásért felelős helyettes államtitkára, aki jelezte azt is: napokon belül elkészül a köznevelési törvény tervezetének kodifikált változata, amit a jövő héten nyilvánosságra hoznak.

Hangsúlyozta, hogy a délutáni iskola csak lehetőség, azok a szülők, akik nem kívánják igénybe venni, felmentési kérelemmel élhetnek majd, s hazavihetik a gyereket. A rendszer az alsó tagozatokon már megszokott napközihez hasonlít majd, de fő feladata a felzárkóztatás és a tehetséggondozás lesz, olyan délutáni foglalkozásokra nyújt lehetőséget, amelyekhez eddig csak pénzért lehetett hozzájutni. Lehetővé teszik majd az intézményeknek, hogy - amennyiben a felzárkóztatás szempontjából indokolt - iskolaotthon formájában működjenek, s ezen iskolákban délután is lesznek kötelező tanórák - mondta el

Gloviczki Zoltán

, hozzátéve, hogy e formában is biztosítanának egy-két olyan délutánt, amikor nincs kötelező foglalkozás. Az új modell bevezetésére 2013-ban kerülhet sor - közölte a lappal a helyettes államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.