Közélet

Múzeumi Matiné a Csontváry-kiállításon

Múzeumi Matiné a Csontváry-kiállításon

2011. október 29., szombat
Múzeumi Matiné a Csontváry-kiállításon

Különleges múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és ajándék tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeum Csontváry-kiállításán novemberben. A Múzeumi Matiné programjain minden szombaton más-más tudomány szemszögéből, 200 forintért ismerkedhetnek meg a gyerekek a kultikus festő műveivel. A Csontváry-tárlat látogatóinak pedig a megvásárolt jegy mellé ingyenes tárlatvezetéssel kedveznek a múzeum munkatársai és önkéntesei.

Ingyenes tárlatvezetésekkel várja a Móra Ferenc Múzeum a Csontváry-kiállítás látogatóit november 4-től: akik jegyet váltanak a tárlatra, azok részt vehetnek a meghirdetett ingyenes tárlatvezetések valamelyikén. A múzeum munkatársai és önkéntesei hétfőn, valamint szerdától vasárnapig a kijelölt időpontokban vezetik körbe a látogatókat a kiállításon. A kezdeményezés célja, hogy a betérők a vizuális élmény mellett megismerhessék a festményeken elrejtett titkokat és szimbólumokat, a kultikus alkotások elkészültének hátterét és

Csontváry

életének legfontosabb eseményeit is. A Csontváry-kiállítás azonban nem csak a felnőtteket, hanem a gyermekeket is érdekességekkel várja. A Múzeumi Matiné foglalkozásain a képzőművészet, az irodalom, a néprajz és a biológia szemszögéből ismerhetik meg a kicsik Csontváry festményeit alkalmanként 200 forintért. Minden szombaton délelőtt 10 órától megtudhatják, milyen titkokat rejtenek a képek, milyen kultikus szereppel bírt a cédrusfa az ókori kultúrákban, megfesthetik saját Magányos cédrusukat és azt is megfigyelhetik, milyen jellegzetes természeti adottságokkal bírnak Csontváry festményei. A Múzeumi Matiné programsorozata folyamatosan várja az érdeklődő gyerekeket színes múzeumpedagógiai foglalkozásokkal. Élményszerűen, a Móra-múzeum gyűjteményeinek és kiállításainak felhasználásával találkozhatnak a gyerekek a régi idők embereinek életével, szokásaival, ünnepeivel és mindennapjaival. A Múzeumi Matiné foglalkozásainak programja és az ingyenes tárlatvezetések listája megtalálható a Móra Ferenc Múzeum honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.