Kultúra

Müller Péter-darabbal kezdi az évadot a Szegedi Egyetemi Színház

Müller Péter-darabbal kezdi az évadot a Szegedi Egyetemi Színház

2011. október 11., kedd
Müller Péter-darabbal kezdi az évadot a Szegedi Egyetemi Színház

Müller Péter Szemenszedett igazság című tragikomédiájával kezdi kilencedik évadját a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ), a darab premierje október 11-én lesz.

Varga Norbert

művészeti vezető az évadról tartott hétfői tájékoztatón elmondta, hogy az 1965-ben írt műből készült darab bemutatóját a Szegedi Pinceszínházban tartják. A korrupt és velejéig romlott városban gyilkosság történik, ám a látszólag egyszerű ügyet lehetetlenné válik felgöngyölíteni. A településre azonban új bíró érkezik, aki szinte fanatikusan keresi az igazságot. A darab által fölvetett legfontosabb kérdés: saját igazunk és meggyőződésünk érdekében szabad-e pokolra menni - fogalmazott a darabról Varga Norbert. A mű által felvonultatott élethelyzetek és kapcsolatok színesek, és az előadás műfajilag is változatos. A komédiától indulva vezet a történet az abszurd játék felé - mondta a művészeti vezető. Müller Péter darabját a premiert követően októberben még két alkalommal játsszák és novemberben is műsorára tűzi a SZESZ. A kéttucatnyi lelkes egyetemistából álló társulat tavasszal egy újabb bemutatót tervez és színpadra állítanak egy gálaestet is, amely a társulat elmúlt nyolc évadjának zenés darabjaiból válogat - közölte Varga Norbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.