Közélet

Mentőpénzeket zárolt a kormány

Mentőpénzeket zárolt a kormány

2011. október 3., hétfő
Mentőpénzeket zárolt a kormány

Zárolta a kormány az eset- és rohamkocsik, a "sima" mentőautók, valamint a mentőhelikopter vásárlására szánt teljes idei keretet - írta a Magyar Nemzet hétfőn.

A lap szerint az egészségügyi államtitkárság a három beszerzésből egyelőre csak az egyikre kért mentességet, s azt meg is kapta, kérdés azonban, hogy mi lesz a többivel. Az Országos Mentőszolgálatot (OMSZ) roham- és esetkocsik vásárlására kiírt pályázata épp aláírás előtt állt, amikor megérkezett a hír a kabinet döntéséről - írta a Magyar Nemzet, hozzátéve, hogy a közbeszerzés hónapok óta húzódott. A "sima" mentőautókra egy mintegy félmilliárdos közbeszerzést nemrég írtak ki, a mentőhelikopterekre szóló tendert még nem hirdették meg, s kérdés, hogy ezután lesz-e rá lehetőség. A lap úgy tudja, a három zárolt beszerzés közül az egészségügyi államtitkárság egyelőre csak az eset- és rohamkocsikra kért mentességet, amit meg is kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.