Kultúra

Megtalálták zászlósborukat a borbarát hölgyek

Megtalálták zászlósborukat a borbarát hölgyek

2011. október 7., péntek
Megtalálták zászlósborukat a borbarát hölgyek

A Borbarát Hölgyek Dél-alföldi Társaságának tagjai 2011.október 4-én a Roosevelt téri Halászcsárdában mini-borversenyt szerveztek, hogy kiválasszák zászlós borukat.

A borbarát hölgyek már az augusztusban megszervezett mini-bortúráik alkalmával begyűjtötték az elbírálásra került vörös borokat. A nyár folyamán a csongrádi borvidéken található neves borászoknál kóstoltak és tőlük választottak 1-1 vörös bort, amit megmérettettek a mini-borverseny keretein belül. Így került a zsűri poharába

Bodor László

2008-as kékfrankosa,

Ungerbauer György

2009-es cabernet sauvignonja, a

Pálfy György

vezette Csongrádbor Kft. 2007-es Árpád nevű házasítása,

Kelemen Ferenc

2010-es cabernet sauvignon és zweigelt házasítása,

Gulyás Ferenc

2010-es kadarkája és a Nagy Sándor-féle Róna Kft. 2008-as cabernet franc-ja. Győztesnek az Ungerbauer-borászat 2009-es cabernet sauvignonja került ki, amit a borbarát hölgyek megválasztottak társaságuk zászlós borának. A Borbarát Hölgyek Dél-alföldi Társaságának elnöke,

Gál Gyöngyvér

szerint fontos a homoki bor szeretetét és hírnevét terjeszteni, mert

Hamvas Béla

szavaival élve: "Ha az ember homoki bort iszik, egészen apró csillagszemcsékkel telik meg s ezek a szemcsék az ember vérében táncolnak, mint a megelevenedett Tejút."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.