Közélet

Megkezdődik a Széchenyi téri trolibusz megállóhely felújítása

Megkezdődik a Széchenyi téri trolibusz megállóhely felújítása

2011. október 19., szerda
Megkezdődik a Széchenyi téri trolibusz megállóhely felújítása

Csütörtökön megkezdődik a Széchenyi téri (Posta melletti) trolibusz megállóhely felújítása. A munkát a Szegedi Közlekedési Kft. beruházásában a Magyar Aszfalt Kft. végzi, és előreláthatóan másfél hónapig fog tartani.

A beruházás keretében teljes átépítésre kerül a megállóhely bazaltbeton burkolata, a járdán pedig a régi aszfalt burkolat helyett új, klinker tégla burkolatot alakítanak ki. A vakok és gyengénlátók közlekedésének elősegítésére a megállóhelyen vakvezető kerül beépítésre, valamint a megálló akadálymentes le- illetve felszállást biztosító peronszegéllyel kerül kialakításra. A beruházás az Európai Unió Central Europe projekten belül a Trolley – Promoting Electric Public Transport program keretében nyert 426 ezer eurós támogatásból valósul meg, melyből A megállóhely felújítása 13 millió forintba kerül. A megállóhely felújítása idején a Híd utcában megmarad a kétszer egysávos forgalmi rend, a trolibuszok le- és felszállító helye továbbra is a Széchenyi téri autóbusz megállóhely marad. A Posta melletti járda lezárása miatt a gyalogos forgalom a Híd utca szemközti oldalán lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.