Sport

Magasabb sebességre kapcsolt a Vásárhelyi Kosársuli

Magasabb sebességre kapcsolt a Vásárhelyi Kosársuli

2011. október 27., csütörtök
Magasabb sebességre kapcsolt a Vásárhelyi Kosársuli

Egyre jobban robog az Vásárhelyi Kosársuli szekere, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a legutóbbi Óbuda elleni rangadóra már közel hatszázan látogattak el a Hódtói Sportcsarnokba.

De nem csak a felnőttek, hanem az utánpótláscsapatok háza táján is nagy a nyüzsgés: a kis kosarasok eddig soha nem látott számban látogatják az egyesület előkészítő csoportjainak edzését. Úgy tűnik a kék-sárgákkal komolyan számolhatnak a sportban reklámozni akaró cégek is. A sportszervezet nemrég új elnökséget választott, és a régi-új elnök

Elek András

mellett komoly célokat kitűző, és rendkívül aktív elnökség irányítja a munkát. A cél, hogy minél több rajongót szerezzenek, és az utánpótlást az eddigieknél is szélesebb bázisra építsék. A szemléletváltásnak már vannak jelei, a kenguru csapatokban közel százan pattogtatnak, és egyre több szurkoló látogat el a felnőtt meccsekre is. Az utóbbi egy újfajta marketing tevékenység eredménye, hiszen a mérkőzéseken dobóversenyekkel, és értékes ajándékokkal várják a közönséget. A nézőszám pedig folyamatosan emelkedik. Az egyesületben igazi családias hangulat uralkodik, mindenki hozzátesz egy kicsi a munkához, ezt jól mutatja az is, hogy a szurkolóknak szánta ajándékok nagy részét

Mócsai Milán

, a felnőtt együttes játékosa szerezte, még akkor, amikor sérüléssel küszködött. A vezetőség emellett nagy hangsúlyt fektet a kicsikre is: nagy sikerrel kezdődtek meg a kengurubajnokságok, amelynek első mérkőzései teltház előtt, óriási hangulatban zajlottak le a vásárhelyi főiskola sportcsarnokában. A cél, hogy minél többen találjanak vissza a kosárlabdához, akár mint játékos, akár mint szurkoló. A Kosársulinak természetesen az a legfontosabb, hogy megtartsa értékeit, azaz a fiatal tehetségeket. Ennek érdekében ösztöndíjat alapítottak a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolával együttműködve. Az ott tanuló kosarasok pedig az egyre színvonalasabb NB I/B csoportos bajnokságban pallérozódhatnak. A 17 éve stabilan működő együttes előre tekint, így a fejlődést nem rövidtávon tervezik. A legnagyobb elismerés pedig az, hogy az ország egyik telekommunikációs cége, az EnterNet még a nyáron meghosszabbította támogatói szerződését a klubbal. A világ második legnépszerűbb sportjának vásárhelyi fellegvára így joggal bízhat abban, hogy hamarosan több nagyobb cég is fantáziát lát bennük. A felnőtt csapat a héten simán jutott tovább az NB II-es Mezőberény otthonában lejátszott Hepp-kupa mérkőzésen. A kupa rendkívül fontos az alacsonyabb osztályú csapatok számára, hiszen közülük a két legjobban szereplő bejut a Magyar Kupa országos döntőjének legjobb nyolc csapata közé. A hétvégén a Kosársuli nem játszik bajnoki mérkőzést, de nem telnek esemény nélkül a napok, hiszen a klub szerdán és csütörtökön „Kosaras Napot” tartott a Hódtói Sportcsarnokban, ahol a legkisebb kosarasok mérhették össze tudásukat, ügyességüket játékos versenyek keretében.

Férfi kosárlabda Hepp-kupa-selejtező:

Mezőberényi KK - EnterNet Vásárhelyi KS 64-88 (13-24, 15-19, 14-25, 22-20)

Kosársuli:

Vejinovics 5, Szilágyi 10/6, Utasi 4, Mócsai 5, Vas 16/3.

Csere:

Kukla 13/6, Bartucz 9, Czibere 10/6, Grezsa 8, Czuprák Á. 8.

Edző:

Elek András.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.