Kultúra

Letiltották a Sütő-darabokat az Új Színháznál az író örökösei

Letiltották a Sütő-darabokat az Új Színháznál az író örökösei

2011. október 27., csütörtök
Letiltották a Sütő-darabokat az Új Színháznál az író örökösei

Sem a Káin és Ábelt, sem más Sütő András-darabot nem mutathatnak be a budapesti Új Színházban, mert ehhez nem járultak hozzá az író örökösei. Rövid közleményükben a letiltást azzal indokolják, hogy szerintük az Új Színház nemrég kinevezett igazgatójának pályázata és közéleti megnyilvánulásai eltérnek Sütő András életművétől – olvasható a szinhaz.hu oldalon.

„Az Új Színház újonnan kinevezett igazgatójának pályázata és közéleti megnyilvánulásainak szellemisége annyira eltér az öt éve elhunyt

Sütő András

író életművétől, toleranciát hirdető, kirekesztés ellen küzdő életfelfogásától, hogy az ellentéteket áthidalhatatlannak találjuk. Így a pályázatnak a „Káin és Ábel” című dráma bemutatására vonatkozó terve nem valósulhat meg. Nem járulunk hozzá, hogy az Új Színház Sütő András műveket állítson színpadra” – olvasható az örökösök közleményében a szinhaz.hu oldalon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.