Közélet

Lamberts: zöld út vezet ki a gazdasági válságból + FOTÓK

Lamberts: zöld út vezet ki a gazdasági válságból + FOTÓK

2011. október 10., hétfő
Lamberts: zöld út vezet ki a gazdasági válságból + FOTÓK

Az Európai Zöld Párt (EGP) szóvivője, Philippe Lamberts európai parlamenti képviselő az LMP meghívására Szegeden tartott előadást a zöld politika jövőjéről. A képviselő szerint a gazdasági válságból kivezető úthoz zöld fordulatra van szükség a pénzügyi területtől kezdve, az energia szektoron át egészen a társadalmi szintekig.

A pénzügyi szféra vette át a gazdaság irányítását, melynek a feladata az lenne, hogy begyűjtse a befektetéseket és nem az, hogy kockázatos hitelekkel generálja a gazdaságot és szolgájává tegye az embert – hangzott el az előadáson. Philippe Lamberts szerint a Green New Deal, azaz a Zöld Fordulat hozhat csak változást, ami egy gazdaságot, társadalmat átható folyamat. "Abból kell kiindulnunk, hogy egy fizikailag lehatárolt világban nem létezik korlátlan fejlődés. Ezért van szükségünk a megújuló energiára, fenntartható gazdaságra, társadalmi igazságosságra" – hangsúlyozta a zöld politikus.

Philippe Lamberts európai parlamenti képviselő előadásáról részletesen ITT olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.