Sport

Labdarúgás: elhasalt a Mórahalom Sándorfalván + FOTÓK

Labdarúgás: elhasalt a Mórahalom Sándorfalván + FOTÓK

2011. október 16., vasárnap
Labdarúgás: elhasalt a Mórahalom Sándorfalván + FOTÓK

Valósággal elgázolta a tabella második helyezettjét Tóth János legénysége, a szenzációsan futballozó Gémes Bence és Bitó Attila vezérletével padlóra küldte a még büntetőt is hibázó Mórahalmot a Sándorfalva.

Nem kezdődött jól a találkozó a Mórahalom számára, bár erről még csak csapaton belül tudtak: a melegítésnél a vendégek belső védője, Udvari meghúzódott de vállalta a meccset – a 28. percig bírta izomzata. A kényszercserét néhány perccel egy sorsdöntő fordulat követett: egy védelmi megingás után kiállították Szűcs Marcellt a mórahalmiak hálóőrét, akit egy ifikapus helyettesített, élete első felnőtt találkozóján. Nos, ennyi balfordulat sok csapatot megingathat, s így történt ez ma a Mórahalommal is. Viszont ahhoz, hogy ilyen mélyen fogjon padlót a homokháti brigád, kellett egy kitűnő formában, nagy kedvvel és agilisen focizó Sándorfalva is. A mai találkozón ki kell emelni a Bitó Attila – Gémes Bence párost, akiknek a teljesítményét hűen tükrözi, hogy a tudósítónak el kellett merengenie meccs végén, hogy Gémes két góljához Bitó két gólpassza párosult, vagy fordítva... vagy mindkettő?

A kilencven percről összességében meg kell jegyezni, hogy nagy próbatétel az, mikor egy csapatot egymás után ér több sorscsapás is. De fel lehet tenni a kérdést, hogy ezek közül elkerülhető lett volna bármelyik is, és miképp. A másik oldalon pedig egy összeszedett, minden poszton magabiztos teljesítményt nyújtó, fiatal alakulat futballozott, akiket úgy feltüzelt a vezető találat és az esély, hogy ma megfoghatják a bajnoki címre pályázó, 10 emberrel küzdő ellenfelüket, hogy talán még most is parázslik a levegő a sándorfalvi öltözőben.

5
-
0
Sándorfalva SK
-
Mórahalom VSE
Labdarúgó megyei I. osztály 10. forduló

Labdarúgó megyei I. osztály 10. forduló:

Sándorfalva SK - Mórahalom VSE 5-0 (2-0). Sándorfalva, 300 néző, vezette: Bartucz Ferenc. Sándorfalva: Vasas - Grósz, Lippai, Túri (Mihalkó G. 88'), Kanász, Molnár, Duba, Bitó R., Mihalkó D. (Szabó T. 82'), Bitó A., Gémes B. Vezetőedző: Tóth János. Mórahalom: Szűcs - Papdi (Méreg 33'), Kovács, Udvari (Varga F. 27'), Mészáros, Kothencz, Siha (Lóczi P. 63'), Patacic, K. Tóth, Szőke, Tóth A. Vezetőedző: Tóth Ákos. Gólszerzők: Duba T. (11-esből 34'), Gémes B. 2 (36', 51'), Bitó A. (85', 86') Kiállítva: Szűcs M. (32'), Kothencz P. (75') Tóth János: "Először is gratulálni szeretnék csapatomnak a győzelemhez. Úgy néz ki, hogy azzal szemben, amit az Ásotthalom elleni meccs után nyilatkoztam, most már megtanultunk rangadót is játszani és nyerni." Tóth Ákos: "A műfű és egy óriási fegyelmezetlenség húsz perc alatt kicsinált bennünket. Utána már csak szemlélői voltunk a Sándorfalva gálájának."Online tudósításunk:
90' Ebben a pillanatban vége a találkozónak, kiütéssel győzött a Sándorfalva!
89'HIBA! A Mórahalom tizenegyesből sem tudott betalálni. A csereként beállt Mihalkó Gergővel harcolt K. Tóth, majd a tizenhatoson belül elesett. A megítélt büntetőt Szőke végezte el, jobbra, félmagasan lőtte, Vasas nagyszerűen hárított!
88' Túri helyett Mihalkó Gergő állt be a végére.
86'GÓÓÓL! 5-0 A félpálya körívétől lépett ki Gémes és Bitó A., két passz után végül Bitó Attila jobbról, 11 méterről laposan lőtte ki a hosszút. Kiütés!
85'GÓÓÓL! 4-0 Újabb hazai találat. Gémes 20 méterre a kaputól kapott labdát, kipasszolta balra Bitó A.-nak, aki a kapus oldalába lőtte a lasztit, szegény Méreg pedig beütötte magának...
82' Mihalkó Dávid helyére Szabó Tamás érkezett a hazaiaknál.
81' Leült a végére a találkozó a második kiállítást követően. A biztos vezetés tudatában a Sándorfalva nem erőlteti a támadásokat, a Mórahalom pedig erőtlen. Az előbb ismét Tóth Attila próbálta belöbbölni a lasztit, de mentettek a védők.
76' Bitó Attila tűzte rá a szabit, csúnyán fölé...
75'PIROS LAP! Kothencz Péter második sárgával mehet az öltözőbe, miután Molnár Dánielt ütötte el a bal oldalon, mintegy 18 méterre az alapvonaltól. Kilenc emberrel a vendégek, sorsuk végleg megpecsételődött.
71' Kicsit változott a játék képe, a vendégek kezdeményeznek akciókat, de egy mindenki fölött elszálló Tóth-felívelésen kívül semmire sem jutottak. A hazaiak kicsit visszarendeződtek, ők már megtették a dolgukat.
66' Továbbra is a hazaiak: Gémes balról tört be a tizenhatoson belülre, két csellel forgatta meg védőjét, majd célba vette a rövid sarkot, s nem is sokat tévedett. Alárendelt szerepre kényszerül ma tíz emberrel a Mórahalom.
65' Lippai tört előre a jobb szárnyon, keresztbe passzolt Gémesnek a hosszúra, ő visszatette lövőre az érkező Molnárnak, aki alig lőtt mellé.
63' Bitó Attila 30 méteres szabadrúgása pedig három méterrel szállt kapu fölé.
62' Mészáros kapott sárgát egy fault miatt, közben Lóczi Péter érkezik a Mórahalom együttesébe Sihát váltva.
59' Bitó Róbert végzett el 40 méterről, balról szabadrúgást, a hatalmas bomba a felső lécen csattant.
57' Végre egy mórahalmi próbálkozás: Siha bal oldali szögletét Vasas kapus vetődve tenyerelte el a csatárok elől. Örömünnep készülőben Sándorfalván!
54' Egy jobbról laposan bepasszolt labdát akart felszedni Méreg, ám elcsusszant a keze alatt, ami komoly zavarokat okozott, ütköztek a védők és a támadók, végül a kapu torkából fel tudtak szabadítani a vendégek.
51'GÓÓÓL! 3-0 Itt a harmadik hazai találat, s ismét Bitó A. és Gémes volt a főszereplő. Bitó 35 méterről ívelte a védők mögé a lasztit, Gémes a tizenhatos sarkánál tört be a tizenhatoson belülre, tisztára játszotta magát, elhúzta a kapus mellett, majd két visszafutó védő között passzolt a hálóba 6 méterről.
49' Bitó A. tekerte a tizenhatos sarkáról, jobbról kapura labdát, Méreg ölre vette, s bár kicsit dadogott a kezében a zsuga, végül nem engedte ki onnan. Támadásban Tóth János legénysége, reménytelennek tűnik most a sárga mezesek pontmentése.
47' Egyik alakulat sem cserélt a szünetben. Nagy kérdés, mihez kezdenek a kialakult helyzetben a vendégek. A sándorfalviak minden gond nélkül focizhatnak egyelőre, nekik áll a zászló. Könnyen lehet, hogy a Mórahalom veretlensége is már csak egy félideig tart...
46' A mórahalmiak kezdték a második félidőt.
SZÜNET
45' Bitó Róbert 25 méteres lövésével zárult a félidő, a vendégek portása szépen hárított elvetődve.
44' Patarcic kapott sárga lapot egy igen kemény belépőért.
43' A Mórahalom kontrákra rendezkedett be, a kétgólos vezetés birtokában nyugodtan, felszabadultan szövögeti akcióit a Sándorfalva.
39' Igen nagy bajban a mórahalmiak, innen nehéz lesz felállniuk. A kezdeti percekben visszaállt Sándorfalva ahogy kitört saját térfeléről, valósággal felöklelte ellenfelét technikás, gyors támadói révén.
36'GÓÓÓL! 2-0 Bitó A. 40 méterről, jobbról ívelte a védőfal fölé át a hosszúra, forintos labdájával Gémes tört be a tizenhatoson belülre, s jó ütemben emelte át Méreg kapuson, egyenesen a hálóba. Ez már komoly előny!
34'GÓÓÓL! 1-0 Duba Tamás beverte a büntetőt a bal felsőbe, pedig rajta volt a cserekapus, bele is tudott érni. Ettől függetlenül (megérdemelten) vezet a Sándorfalva, s emberelőnyben is játszhat tovább!
33' Papdit hívta le Tóth Ákos, Méreg István a ketrecben a helyén.
32' Történt, hogy Papdi röviden adta haza Bitó A. elől jobbról a labdát, a leshatárról startolt Gémes, a kapujából kirontó Szűcs lábbal próbálta szerelni, ám a hazai futballista átesett a lábán. A hálóőr hiába reklamált, mehet zuhanyozni.
31'PIROS LAP! Tizenegyest kaptak a hazaiak, Szűcs Marcell pedig kiszáll!
30' Ismét egy villámgyors hazai kontra, Bitó A. szöktette a bal szárnyon Gémest, akinek visszalőtt labdájáról Mihalkó pörgette a rövidre, nem sokkal ment mellé a kísérlet.
29' A Sándorfalva perceit éljük, átvették az irányítást a vendéglátók. Gémes Bence tört előre a bal oldalon, félmagasan adott középre, Szűcs Marcell nagyot nyújtózkodva mentett.
28' Időközben egy cseréről is be kell számolnunk: a meghúzódott Udvari Szabolcsot Varga Ferenc váltotta a vendégeknél.
27' Kothencz Péter megúszta egy sárgával, miután a tizenhatos vonalánál elütötte a kiugró Gémes Bencét. A nézők pirosat reklamáltak, a kiállítás azonban elmaradt. Bitó Attila szúrta rá 16 méterről, ezúttal nem is keveset tévedett.
24' Hatalmas gólszerzési lehetőséget hagyott ki a sándorfalvi együttes. Kothencz Péter adta el a félpályánál, Mihalkó Dávid lépett ki, s védőjével a nyakán jobbról tört be a büntetőterületen belülre. A hosszúba akarta ellőni, Szűcs gyors vetődéssel hárított.
21' Itt a válasz: egy jobb oldali hazai akció végén Gémes Bence 11 méterről félfordulatból lőhetett, a védők azonban beleléptek a kísérletbe.
20' Mészáros Zoltán balról, mélységből tekerte előre a labdát, amit a védőjéről leszakadó Szőke Péter 8 méterről tudott megcsúsztatni, alig a bal kapufa mellé. Ez volt az első igazi lehetőség a meccsen.
16' Kicsit kiszabadultak a sándorfalviak, érkezett a sarokrúgás is, azonban tisztáztak a sárga mezesek, s újra indíthatják építkezésüket.
15' Bitó Attila ezúttal 25 méterről szúrta rá szabadrúgásból, a laszti a sorfalról vágódott szögletre.
13' Az utóbbi percekben a Mórahalom vette át az irányítást, a hazai gárda kontrákra rendezkedett be, s eddig fegyelmezetten, hiba nélkül védekezik. Enyhe nyomás alatt azonban a Sándorfalva, kérdés, kinek a taktikája érvényesül majd.
7' Előbb egy kemény belépő borzolta a nézői kedélyeket: Udvari tette ki félpályánál a küzdőtérről Mihalkó Dávidot. Majd Siha szabadrúgását és szögletét figyelhettük, mindkettőt követően fel tudtak szabadítani a hazai védők.
3' Ismét egy sándorfalvi próbálkozás: Bitó Attila a jobbösszekötő helyéről, mintegy 23 méterről lőtt kapura egy szabadrúgást. Kicsit külsővel találta el a labdát, ami egy méterrel ment a hosszú sarok mellé-fölé.
2' Az első veszélyesebb akciót a házigazdák vezették. Bitó Róbert a bal oldalon húzta meg a tizenhatos vonalán, visszagurítása éppen a két érkező társ mögé ment.
1' A hazai csapat narancssárga-kék szerelésben futott ki, fekete sportszárral, míg az ellenfél citromsárga felsőben, fekete nadrágban és sportszárban. A Sándorfalva hozta játékba a labdát. A kezdésre szépen összegyűltek a nézők is.
14.26 A vendégeknél két meghatározó játékos hiányzik: Tóth Lukács és Gyimesi László is két hete Röszkén sérült meg. Tóthnak csúnyán kifordult a bokája.
14.23 A hazai elnök, Szél József szerint háromesélyes a rangadó. Színvonalas ütközeten már az egy ponttal is elégedett lenne - mondta el.
14.20 Kissé szeles idő, de szépen süt a nap, ami elviselhetőbbé teszi a hideget. Érdekesség, hogy a műfüves pályára vitték a találkozót, mert a belső füves játéktér eléggé göröngyös; a hazaiak egy hónapja a műfüvön edzenek.
14.10 Szeretettel köszöntjük a kedves olvasókat Sándorfalváról. Megvannak a kezdőcsapatok. A Sándorfalva egy helyen változtatott ahhoz a tizenegyhez képest, mely múlt héten 3-0-ra nyert Tápén: Kordás helyett Túri a kezdőben. A mórahalmi oldalon viszont ugyanaz a csapat fut ki a pályára, amely 7-0-ra ütötte ki a Balástyát.
Egyelőre képtelen hibázni az Ásotthalom a megye élvonalában, aminek a Mórahalom issza meg a levét. Vastag Szabolcsék szombati csanádpalotai diadala azt jelenti, hogy százszázalékos teljesítménnyel, 30 ponttal vezetik a tabellát. A második Mórahalom 25 pontot gyűjtött, ahhoz tehát, hogy tartsa a lépést a listavezetővel, mindenképpen diadalmaskodnia kellene vasárnap délután. Ugyanakkor a hazaiak számára sem kicsi a tét, hiszen kiszombori sikerével a harmadik Algyő 22 pontos, tehát a 19 pontot gyűjtött, a negyedik pozíciót elfoglaló sándorfalvi legénység csak akkor érheti őket ismét utol, ha két vállra fekteti Tóth Ákos együttesét. Rangadó következik a javából, hiszen a Mórahalom még veretlen ebben a sorozatban, s Duba Tamáséknak is csak egy alkalommal, éppen az Ásotthalom ellen kellett kapitulálniuk. Mindkét oldalon több igazi mesterlövész is kifut majd a gyepre. A vendégek mezében a góllövőlista két éllovasa, Szőke Péter (8) és K. Tóth Gyula (7) igyekszik túljárni a kapus eszén, míg sándorfalvi részről Duba Tamás és Mihalkó Dávid (6-6) igyekszik gyarapítani találatainak számát, borsot törve a rivális orra alá. Kis múltidéző: visszatekintve a legutóbbi bajnokságra, Mórahalmon tavaly ősszel 2-0-s hazai siker született Szőke Péter és Daróczi László találatai révén. Tavasszal ugyanez a végeredmény ismétlődött meg, Sándorfalván is 2-0-ra tudtak nyerni a végén ezüstérmes legénység tagjai, akkor K. Tóth Gyula és Tóth Lukács volt eredményes. Tóth János fiait éppen ezért a visszavágás vágya is fűtheti a mai napon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.