Sport

Labdarúgás: gól nélküli döntetlennel zárt a válogatott

Labdarúgás: gól nélküli döntetlennel zárt a válogatott

2011. október 11., kedd
Labdarúgás: gól nélküli döntetlennel zárt a válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott a vendég finn csapattal utolsó, keddi Európa-bajnoki selejtezőjén, a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyar válogatott az első perctől kezdve irányította a találkozót - amelyet a helyszínen tekintett meg

Orbán Viktor

miniszterelnök, valamint

Csányi Sándor

, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke -, ennek ellenére hiányzott az átütőerő a csapatból, így csak helyzetekig jutott.

Priskin Tamás

kétszer is közel járt a gólhoz, mindkét alkalommal

Koman Vladimir

passzát értékesíthette volna, de hibázott. A finnek rengeteg hibával futballoztak, gyakran még egy-egy könnyű átadást is elrontottak. A második félidőben sem nagyon változott a játék képe, a szövetségi kapitány a sérülése után először pályára lépő

Dzsudzsák Balázzsal

, valamint

Vadócz Krisztiánnal

frissített, ám ez sem hozta meg a kellő lendületet. A közönség a 70. percben fújt "ébresztőt" a csapatnak. A hajrában a finnek kezében volt inkább a mérkőzés, de

Furuholm

elrontotta a meccslabdának tűnő helyzetet, így az eredmény nem változott. A hazai alakulat ugyan fölényben futballozott, de igazi ziccert nem dolgozott ki, míg a második félidőben a helyzetek tekintetében a finnek álltak közelebb a győzelemhez, amely Magyarországon először sikerülhetett volna nekik.

Egervári Sándor

együttese az elmúlt évek legjobb kvalifikációs szereplését produkálta, 19 pontjával Finnországot, Moldovát és San Marinót megelőzve a harmadik helyen zárt csoportjában Hollandia és Svédország mögött.

Labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, E csoport:

Magyarország - Finnország 0-0

Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 28 ezer néző. Vezette: Alberto Undiano Mallenco (spanyol)

Magyarország:

Király – Varga J., Korcsmár, Juhász, Vanczák – Koman, Elek, Sándor (Vadócz 59'), Hajnal (Stieber 87') – Szabics, Priskin (Dzsudzsák 59').

Szövetségi kapitány:

Egervári Sándor.

Finnország:

Fredrikson – Raitala, Moisander, Toivio, Arkivuo (Lampi 55') – Sparv, Väyrynen – Ring, Eremenko, Hämäläinen (Pukki 84') – Forssell (Furuholm 62').

Szövetségi kapitány:

Mixu Paatelainen.

Sárga lap:

Moisander (81'). Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

"Nem sikerült megismételni a szeptemberi teljesítményünket, így elmaradt a három pont begyűjtése. Sajnáljuk, hogy nem tudtunk megfelelni a felfokozott elvárásoknak, izzadtság szagú döntetlenre futott ma az erőnkből."

Mixu Paatelainen, a finn válogatott szövetségi kapitánya:

"Elégedett vagyok a játékkal, különösen az első félidővel. Jól védekezett a magyar csapat, de a miénk is remekelt. A folytatásban megpróbáltuk a magyarok passzait megfékezni, ez sikerült is. Sajnálom, hogy a támadásainkat nem tudtuk befejezni, pedig győzhettünk volna."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.