Sport

Labdarúgás: a HFC II. megkezdené a felzárkózást

Labdarúgás: a HFC II. megkezdené a felzárkózást

2011. október 8., szombat
Labdarúgás: a HFC II. megkezdené a felzárkózást

Félidejéhez érkezett a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság őszi szezonja. A kilencedik fordulóban az eddig mindössze három pontot gyűjtött Hódmezővásárhelyi FC II. hazai pályán, szombaton 15 órakor a Kiszombor gárdáját fogadja. Az esélyekről Dezső Ferencet, a vásárhelyiek edzőjét kérdeztük.

- Hogyan értékeli a HFC II. eddig elért eredményeit és mire számít a folytatásban?

- Mi voltunk már szabadnaposak, így hét mérkőzésen vagyunk túl. Megítélésem szerint mind a hét találkozón - ezen a szinten - igen erős ellenfelekkel találkoztunk, hiszen idegenben a második Mórahalom, a harmadik Algyő, az ötödik Kistelek és a nyolcadik Nagymágocs vendégei voltunk, és sajnos nem is sikerült pontot szereznünk. Hazai környezetben legyőztük az előző idény negyedik helyén végzett mindszentieket, kikaptunk a rutinos, magasabb osztályokban is szerepelt játékosok alkotta Dorozsmától, utólag mindössze a tavalyi ötödik, de az idén gyengébben rajtoló SZVSE elleni hazai vereség a fájó. Tudomásul kell venni, hogy második csapat révén nálunk egy 8-10 főből álló fiatal alkotja a gerincet, hozzájuk érkezik a felnőtt keretből kimaradó 4-5 játékos, így igazi összeszokottságról nem beszélhetünk. Hogy mire számítok a folytatásban? Hát ez sem egyszerű kérdés. Kétségtelen, hogy most már lesznek olyan mérkőzések, amelyeken komolyabb esélyünk van a pontszerzésre, így meg kell kezdeni a felzárkózást. Ilyen találkozó lehet a Kiszombor elleni, de itthon nyernünk kellene a Balástya, az UTC és a Tápé ellen is. Idegenben talán Röszkén van esélyünk a pontszerzésre. Sándorfalván, Csanádpalotán és Ásotthalmon, valamint itthon a Csongrád ellen pedig "az esélytelenek nyugalmával" léphetünk pályára.

- A Kiszombor ellen tehát győzelmet vár a csapatától.

- Az utóbbi két mérkőzés biztató játéka alapján reménykedem, hogy hazai pályán begyűjtjük második győzelmünket. Bízom benne, hogy végre Fortuna is mellénk áll, és azok a lövések, amelyek kapufáról eddig kifelé jöttek, a hazai kapufáról befelé perdülnek, továbbá remélem, hogy végre a helyzeteinket is jobb százalékkal tudjuk kihasználni.

- Van-e már kezdőcsapata?

- Igen, a zomboriak ellen a

Máté D. - Tóth J., Bokor Cs., Rácz L., Bálint D. - Horváth M., Konc A., Soós Z., Brizik-Bodrogi I. - Konc K., Juhász II. S.

összetételű gárda kezd, míg a padon Forrai, Replyuk és Kiss M. foglal helyet. Sajnos

Vígh, Lackó, Vaits, Grezsa, Török R.

és

Prágai

sérülés vagy betegség miatt nem áll rendelkezésemre. A kezdőcsapatra jellemző, hogy a 21 éves Konc Krisztián a legöregebb, míg hárman még csak 16 évesek. Ez a csapat tehát tulajdonképpen egy U19-es együttes, ezért csodát nem lehet még várni tőlük a felnőtt, megyei I. osztályú mezőnyben, ahol bizony sok jó képességű labdarúgó található.

Borsándi István

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.