Gazdaság

Közel 4,5 milliárd forint áramolhat a magyar kosárlabdába

Közel 4,5 milliárd forint áramolhat a magyar kosárlabdába

2011. október 18., kedd
Közel 4,5 milliárd forint áramolhat a magyar kosárlabdába

Közel 4,5 milliárd forint támogatásról döntött legutóbbi ülésén a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöksége, amely a társaságiadó-kedvezményből igénybe vehető támogatásokra beérkezett pályázatokat bírálta el.

Szalay Ferenc

MKOSZ-elnök keddi közleményében az áll, hogy a teljes összegből egymilliárd forintot létesítményfejlesztésre, 700 milliót pedig a szövetség szakmai programjaira és az utánpótlás-válogatottak támogatására különítenek el. A közlemény szerint több mint 150 sportszervezet adott be pályázatot, amelyeknek elbírálásakor az MKOSZ a stratégiai céljainak megfelelően előtérbe helyezte, hogy a cégek adóforintjai a minőségi utánpótlás-nevelést, a tömegesítést és a sportág népszerűsítését támogassák. "A látványsportágak hatalmas segítséget kapnak a társasági adóból felajánlható támogatásnak köszönhetően" - mondta Szalay, Szolnok fideszes polgármestere. "Örömteli hír, hogy az eredetileg tervezettnél kétmilliárd forinttal több pénz áramolhat a következő hónapokban a kosárlabdába, ami még soha nem fordult elő. Az új törvények nagy nyertese az utánpótlás, a klubok és a nevelőműhelyek végre megteremthetik azokat a feltételeket, amelyek a magasabb színvonalú munkához elengedhetetlenek. A célunk az, hogy néhány éven belül már minőségi játékosok kerülhessenek ki az utánpótlásból, ez a sportág jövőjének az alapja." A közlemény kitér rá, hogy az MKOSZ elnöksége "a hagyományosan magas szintű szakmai munkát végző műhelyek mellett kiemelten támogatta a

Rátgéber Akadémia

és a

Dávid Kornél

Kosársuli működését, de jutott támogatás a legkisebb sportegyesületeknek is." Az MKOSZ elnöke közleményében jelezte, a sportágba áramló óriási jelentőségű források felhasználását a szövetség szigorú szakmai és számviteli elvek alapján fogja ellenőrizni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.