Bulvár

Hét hosszú hétvége lesz jövőre

Hét hosszú hétvége lesz jövőre

2011. október 17., hétfő
Hét hosszú hétvége lesz jövőre

Jövőre több ünnepnap is úgy esik, hogy összesen hét hosszú hétvége lesz; az ünnepek körüli szabadnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelően szombaton kell ledolgozni.

A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint március 16., április 30., október 22., november 2. és december 24. lesz pihenőnap. Ez egészül ki a húsvét- és a pünkösdhétfővel (április 8., illetve május 28.), így összesen hét hosszú hétvégével tervezhetnek 2012-ben a munkavállalók. A pihenőnapokat szombatonként - március 24-én, április 21-én, október 27-én, november 10-én, és december 15-én - kell ledolgozni. A rendelet kiterjed minden munkáltatóra és az általuk foglalkoztatottak munkarendjére, kivéve a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatókat, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.