Sport

Hátország: Csongrád megyében is beindult a Bozsik-program

Hátország: Csongrád megyében is beindult a Bozsik-program

2011. október 5., szerda
Hátország: Csongrád megyében is beindult a Bozsik-program

Szeptemberben ismét Bozsik-program néven indult el a Magyar Labdarúgó Szövetség legnagyobb utánpótlás-nevelési programja.

A program nagyságát jól jellemzi, hogy országos szinten 62 alközpont 200 körzetében, 997 egyesület 3385 csapatában, mintegy 55 000 különböző korú, 7, 9 és 11 éves játékost von be a labdarúgás vérkeringésébe. Csongrád megyében három, a hódmezővásárhelyi (alközpontvezető:

Kandó Róbert

), a mórahalmi (alközpontvezető:

Cs. Tóth Zoltán

) és a szegedi (alközpontvezető:

Lóczi Péter

) alközpontban indultak be a versenyek a közelmúltban. Amint azt

Lóczi Istvántól

, a Bozsik-program megyei igazgatójától megtudtuk, a megyei körzetek közül nyolc helyszínen zökkenőmentes volt a rajt, mindössze egy helyen voltak kommunikációs gondok, ami az ottani rendezvény csúszását eredményezte. A megyei igazgató elmondta, hogy az elkövetkező hetekben folyamatosan zajlanak az alközponti küzdelmek, emellett újdonságként kerülnek megrendezésre a különböző korosztályok kiválasztó edzései, ahol a legtehetségesebbek kaphatnak lehetőséget a kiemelkedésre. Lóczi István megerősítette, hogy a program eredményei csak több év múlva hoznak felnőtt szinten is érzékelhető eredményeket, az igazgató is kíváncsian várja, hogy milyenek lesznek a program tapasztalatai. Az már szerinte is látható, hogy a megyében a kis települések klubjai nem tudják felvenni a versenyt az utánpótlás nevelésben eddig is élen járó Tisza Volán SC, Hódmezővásárhelyi FC, Maros-menti UFC, Sándorfalva SK, Mórahalom VSE, Kisteleki TE és KSE Balástya csapataival, de nem is ez az elsődleges cél, hanem az, hogy minél több gyerek ismerkedjen meg a labdarúgó sportággal, és a legtehetségesebbeknek adódjon lehetőségük a kitörésre. Csongrád megyében a három körzetben összesen negyven klub nevezett a Bozsik-programba, amelyet az MLSZ a korábbi éveknél is kiemeltebb anyagi támogatással ösztönöz. A Bozsik-programba folyamatosan várják a helyi fiatalok jelentkezését, amelyet az alábbi helyszíneken tehetnek meg.

I. Hódmezővásárhelyi Alközpont

1. Hódmezővásárhelyi körzet:

a./ Hódmezővásárhelyi FC I.-II.-III. (Kandó Róbert) b./ Mocorgó FC Mindszent I.-II. (Gyarmati Mihály) c./ Szegvár SK (Szöllősi Ferenc) d./ Székkutas TC (Kruzslicz Péter)

2. Makói körzet:

a./ Maros-menti UFC I.-II.-III. (Kolozsvári János) b./ Apátfalvi SC (Bárány Mihály) c./ Csanádpalotai FC (Tóth Zoltán) d./ Kiszombor KSK (Háló Sándor) e./ Návay Lajos DSE Földeák I.-II. (Tóth Imre)

3. Szentesi körzet:

a./ Csongrád TSE (Keller Mihály) b./ Hszaták Junior Szentes (Némethy László) c./ Nagymágocs SE (Verasztó István) d./ Szentesi Farkasok SE (Janiga László) e./ Tömörkény SE (Tóth Csaba)

II. Mórahalmi Alközpont

1. Balástyai körzet:

a./ Kisteleki TE I.-II. (Bárkányi Péter) b./ KSE Balástya (Vén László) c./ L-IT SZEAC I.-II. (Paksi Péter)

2./ Mórahalmi körzet:

a./ Ásotthalom TE (Gyenge Balázs) b./ Bordányi SK (Vincze Ferenc) c./ Kistérségi Focisuli SE (Révész Gábor) d./ Mórahalmi VSE (Révész Gábor) e./ Zákányszéki KSK (Honti Tamás)

3./ Ruzsai körzet:

a./ Öttömös SE (Makra Attila) b./ Pusztamérges SE (Turcsányi János) c./ Pusztamérges FC (Krisztin Krisztián) d./ Ruzsa KSE (Kazi László) e./ Üllés LC (Lakatos Kornél)

III. Szegedi Alközpont

1. Sándorfalvi körzet:

a./ Baks KSE (Molnárné Kertész Sarolta) b./ Forráskúti SE (Kocsis Péterné Krizsán Ilona) c./ Sándorfalvi SK I.-II. (Pigniczki Zoltán) d./ Sprint Zsombó SE (Mihálffy Zsolt) e./ Szatymaz SE (Zsoldi Ernő)

2./ Szeged I. körzet:

a./ Algyő SK (Makra Zsolt) b./ Röszke SK (Ács-Sánta Mária) c./ Tápé ESK (Molnárné Kovács Ágnes) d./ Tisza Volán SC I.-II.-III. (Molnár Tiborné)

3./ Szeged II. körzet:

a./ Déli Aprók UFC Szeged I.-II. (Marton Gellért) b./ Rendőr TE (Sahin-Tóth Dezső) c./ Szegedi VSE (Bellán János) d./ Ujszegedi TC (Rau Zoltán) A fotó a Hódmezővásárhelyi Alközpont tornáján készült.

Borsándi István

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.