Sport

Hátország: Balástyán győzött a SZEOL-SZVSE-ifi

Hátország: Balástyán győzött a SZEOL-SZVSE-ifi

2011. október 18., kedd
Hátország: Balástyán győzött a SZEOL-SZVSE-ifi

Két elhalasztott mérkőzést követően három ponttal jelentkezett be ismét a megyei I. osztályú U19-es bajnokság küzdelemsorozatába a SZEOL-Szegedi VSE gárdája.

Kisteleki sikerét követően a Kiszombor és a Röszke elleni fellépését elhalasztotta a SZEOL-SZVSE U19-es csapata, mely múlt vasárnap Balástyán lépett pályára a pontvadászat 10. fordulójában. A hosszabb szünetet amiatt kellett beiktatni, mivel a játékosoknak a párhuzamosan zajló országos kiemelt bajnokságban is helyt kell állniuk. Remek futballidő és egy - a megyei viszonylatokhoz képest - kiváló talajú pálya fogadta a csapatokat Balástyán. Lendületesen kezdtek a vendégek, az előző napi Gyula elleni derbi miatti fáradtság nem látszott a csapaton. Tíz perc sem telt el, amikor sikerült megszerezni a vezetést a szegedieknek.

Bagi Tamás

cselsorozata után

Varga Richárdhoz

passzolt, ő 11 méterről belsőzte a kapuba a labdát az elvetődő kapus mellett, aki egyébként a mérkőzés alatt remek védéseket mutatott be. Helyzetek sokaságát dolgozták ki a vendégek, de a félidő további részében hadilábon álltak a gólszerzéssel, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott.

Tóth Márkó

több jó átlövéssel próbálkozott,

Harmat Gábor

jó ütemű kiugratásait sem sikerült támadóinak értékesíteniük. Legközelebb a vezetés megduplázásához a

Törköly Tamás

szólója utáni büntető révén kerültek, de a végrehajtó Harmat Gábor pontatlan volt, a kapu mellé lőtt. A játékrészek közötti szünetben két kényszerű cserét volt kénytelen eszközölni a vendégcsapat,

Batik Gergő

- univerzálisságát bizonyítva - a kapuból a csatárposztra került (a második félidőben a hosszú szünet után visszatérő

Sáringer Zalán

védte a szegediek kapuját), valamint a védelmet erősítendő

Papes Béla

került a csapatba. Az első félidei együttesből további három játékosra nem számíthatott a vendégek mestere. Az idei kiírásban életbe lépő "három félidős szabály" miatt azok a játékosok ugyanis, akik az előző nap két félidőben pályára léptek, ezúttal csak egy félidő erejéig segíthették csapatukat. A hármas emberhátrány megváltoztatta a mérkőzés képét, a szegediek kontrákra álltak be, viszont védőik

Nagypál Patrik

vezényletével remek teljesítményt nyújtottak, hiba nélkül hozták le a mérkőzést. Több veszélyes helyzet alakult ki mind a két kapu előtt, ám gólt a vendégek tudtak szerezni,

Papes Béla

fantasztikus 30 méteres átlövése vágódott a hosszú felsőbe, ezzel beállítva a 0-2-es végeredményt. A SZEOL-SZVSE jelenleg - több elhalasztott meccse ellenére is - a hatodik helyet foglalja el 16 pontjával. Vasárnap a második Sándorfalva ellen folytatják Törkölyék.

Az U19-es megyei I. osztályú bajnokság 10. fordulójában:

KSE Balástya - SZEOL-Szegedi VSE 0-2 (0-1).

Balástya, vezette: Tamaskó Csaba, Bárth Gábor.

Balástya:

Harmath Z. - Palotás N., Sári Sz., Csányi N., Vámos T., Papp D., Nagymihály M. (Barabás B. 62'), Balázs I. (Sári Cs. 80'), Papdi T., Terecskei D., Pielmus R. Edző: Vén László.

Szeged:

Batik G. - Nagy Á., Méreg Z. (Papes B. 45'), Nagypál P., Váczi T. - Tóth M. (Sáringer Z. 45') - Bagi T., Harmat G., Kozma Gy., Törköly T. - Varga R. Edzők: Kiss Máté, Hágelmann Endre.

Gólszerzők:

Varga R. (9'), Papes B. (75').

Sárga lap:

Harmat, Törköly, Papes.

Jók:

Papes B., Törköly T., Méreg Z., Tóth M.

A mérkőzés legjobbja:

Nagypál P. Kiss Máté:

"Kissé rendhagyó, de mindenképp remek gyakorló meccsnek bizonyult a mai, főleg a második félidei 7+1-es felállást követően kiváló lehetőség volt a vonalvédekezés és a kontrajáték gyakorlására. Gólarányt tudtunk volna javítani az első félidőben, ennek ellenére a körülmények miatt idegeskedhettünk a másodikban.Túlzott önbizalomra mégsem adhat okot ez a győzelem, habár ellenfelünk lelkesen küzdött, de korosztályban jóval 'alattunk' volt. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakhoz, hiszen kemény munkával övék lehet a jövő csapata. A héten két rangadó is vár ránk, hasonló nagy arányú győzelmet szeretnénk a megyében Sándorfalva ellen kivívni, mint a legutóbbi bajnoki találkozásunkkor."

Megyei U16-os bajnokság Homokháti csoport (a SZEOL-SZVSE eddigi eredményei):

Kisteleki TE - SZEOL-SZVSE 7-3 SZEOL-SZVSE - Ásotthalom 10-1 Mórahalom - SZEOL-SZVSE 10-1 SZEOL-SZVSE - Focisuli Zsombó 3-3 Röszke - SZEOL-SZVSE 12-1

A Papp Róbert dirigálta szegediek 4 ponttal jelenleg a hatodikok.

Megyei U12-es bajnokság Termál csoport (a Rendőr TE eredményei):

Rendőr TE II. - Szentes 0-3 Rendőr TE I. - Tisza Volán SC 5-1 Rendőr TE I. - Rendőr TE II. 8-1

A Rendőr TE I-es csapata 6 ponttal az első helyen áll, míg az egyelőre pont nélküli RTE II. a hetedik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.