Kultúra

Francia nyelvi napok a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon

Francia nyelvi napok a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon

2011. október 20., csütörtök
Francia nyelvi napok a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon

Programsorozat indul csütörtöktől a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Tanácstermében, mely a francia nyelv oktatására és jövőjére hívja fel a figyelmet.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Francia Nyelvi és Irodalmi Tanszéke, valamint a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Humántudományi Intézet Francia szakcsoportja a Szegedi Tiszteletbeli Francia Konzulátussal és a Szegedi Alliance Française Kulturális Egyesülettel együttműködésben rendez francia nyelvű programsorozatot Gondolkodjunk együtt a francia nyelv jövőjéről ! címmel. Az október 20-i, csütörtöki és az október 21-i, pénteki kerekasztal-értekezlet helyszíne a JGYPK Tanácsterme (Boldogasszony sugárút 6. I. emelet). Az első napi rendezvények 10 órakor kezdődnek. Az első kerekasztal beszélgetés témája a francia nyelv oktatása a köz- és a felsőoktatásban. Résztvevők : az ország egyetemi és főiskolai francia tanszékeinek a vezetői, az oktatásért felelős francia és magyar szakemberek, diplomaták, francia nyelvtanárok. Kiemelt rendezvényként csütörtökön, a Központi Egyetemi Könyvtárban 17 órakor kerül sor az Információs Pont alapító okiratának az aláírására. Az eseményen részt vesz Szabó Gábor, az SZTE Rektora és Mader Béla, az SZTE Központi Egyetemi Könyvtár Főigazgatója, az AUF (Frankofón Egyetemi Ügynökség) regionális igazgatója, továbbá francia diplomaták és magyar hivatalos személyek. Az október 21-i, pénteki második kerekasztal beszélgetés 9 órakor kezdődik. Témája a francia nyelven való oktatás az egyetemen. Résztvevők : a szaknyelvi alap- és mesterképzés egyetemi programfelelősei. A harmadik kerekasztal beszélgetés 11 órakor kezdődik. Az eszmecsere témája : elhelyezkedési lehetőségek a francia tanulmányok után. Felszólalnak a magyarországi francia érdekeltségű vállalatok vezetői, felelős beosztású képviselői, diplomaták, képzési programfelelősök. A szervezők október 20-án és 21-én a SZTE JGYPK-n várják mindazokat az érdeklődőket, akik a francia nyelv jövője és az elhelyezkedési lehetőségek iránt érdeklődnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.