Közélet

Gidai Sándor: Frappáns választ adtunk a városházának

Gidai Sándor: Frappáns választ adtunk a városházának

2011. október 4., kedd
Gidai Sándor: Frappáns választ adtunk a városházának

A magánerőből, széles körű összefogással létrehozott és működtetett szegedi futsalcsapat az NB I-ben is megállja helyét. Eredményeikkel üzennek a támogatásuk ellen szavazó politikusoknak.

Az Ujszegedi Torna Club háza táján nem rejtik véka alá a csalódottságot

a szegedi közgyűlés pénteki ülésén történtek

miatt. Megírtuk: a városatyák 9 igen, 14 nem szavazattal és 6 tartózkodással nem támogatták

Kohári Nándor

(Fidesz-KDNP) indítványát, mely 2012. január 1-jétől kiemelt sportegyesületté minősítette volna az UTC-t. A Fidesz szegedi ügyvezető elnöke kezdeményezte, hogy a klub 2012-től évi 15 millió forintos önkormányzati forráshoz juthasson élvonalbeli futsal-, világszínvonalú eredményekkel büszkélkedő íjászszakosztálya, valamint nagypályás labdarúgása működtetésére, valamint Kertész utcai létesítménye fenntartására. Ezt – egyelőre – elutasította a képviselő-testület. A vitában a szocialista frakció részéről

Ménesi Imre

úgy fogalmazott, a „teremlabdarúgás nem labdarúgás”, s mint „hobbisport” nem érdemes ilyen szintű támogatásra. Az újszegediek NB I-es futsalcsapata hétfőn bajnoki mérkőzésen

bravúros 7-5-ös sikert

aratott idehaza 600 néző előtt a profi körülmények között dolgozó szombathelyi Haladás ellen. A sikert követően

Gidai Sándor

elnök beszélt érzéseiről portálunknak. „Úgy gondolom, 'hobbifutballistáink' igen frappáns választ adtak a városházának. Azoknak, akik ilyen minősítéssel illették csapatunkat, egyesületünket, talán illett volna eljönniük és tájékozódniuk. Azt láthatták volna, hogy több százan remekül jól szórakoznak az újszegedi sportcsarnok lelátóin, hiszen rendkívül motivált ellenféllel szemben sikerült fegyelmezett és csupa szív játékkal nyerni. Azoknak, akik a köz megválasztásával kerülte a torony alá, pártpolitika-mentesen kellene értékelniük a rájuk bízott és váró feladatokat, mert negatív döntésükkel számos ember munkáját lehetetlenítik el, és teszik értelmetlenné” – fogalmazott a sportvezető.

Kiemelte: azt UTC futsalcsapata szívvel dolgozik. Az együttes saját erőből jött létre, semmilyen önkormányzati vagy állami támogatást nem kapott, mindent magánszorgalomból ért el. „Szinte példa nélküli, hogy egy gárda megalakul, rövid idő alatt feljut az NB II-ből, majd az elitben is helytáll, hiszen ott van a dobogó közelében. Ám még a helyezésnél is fontosabb a mutatott csupa szív játék, illetve az igazi összefogás, mely körülvesz bennünket. Nemcsak szegedi csapatok adnak nekünk játékosokat, hanem a megye számos együtteséből érkeznek keretünkbe sportolók. Úgy gondolom, ez a fajta együttműködés a nagypályás futball számára is követendő mintát jelenthet itt a megyében. Futsalcsapatunkban mindegy, ki honnan érkezett, egyformán küzd: Szegedért! Azok, akik úgy határoztak, nem vagyunk méltóak a támogatásra, mindezt nem vették figyelembe, s nagyon rosszul tették.” Az UTC futsalosai természetesen dolgoznak tovább, végzik becsülettel a munkájukat, igyekeznek nehéz körülményeik között is eredményesen szerepelni. „Bevallom, egyelőre nem tudjuk, hogy fogjuk bírni, főként ha ilyen eredményesen szerepel a csapat, hogyan fogjuk ezt honorálni a játékosoknak. Ugyanakkor bízunk benne, eredményeink, sikereink talán rádöbbentik a torony alatt ülőket, érdemesek vagyunk arra, hogy mellénk álljon az önkormányzat, vagy éppen egy tőkeerős szponzor kopogtat be, aki lehetőséget biztosít a munkánk folytatására, fejlesztésére. Örömmel mondhatom ki: hozzáállásban már felnőttünk az NB I legjobbjaihoz” – jelentette ki, hozzátéve: rendkívül csalódottak a közgyűlés pénteki döntése miatt, ám nem torpannak meg, hiszen nem elsősorban a politikusok miatt, illetve a politikusoknak játszanak, hanem a szegedi és a megyei közönségért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.