Sport

Fodor Péter: Levy fogja betölteni az űrt a játékunkban

Fodor Péter: Levy fogja betölteni az űrt a játékunkban

2011. október 27., csütörtök
Fodor Péter: Levy fogja betölteni az űrt a játékunkban

Jono, azaz Jonathan Levy, a Naturtex-SZTE-Szedeák amerikai légiósa kedden érkezett meg Szegedre, csütörtökön pedig sajtótájékoztatón mutatta be őt a csapat vezetése. Fodor Péter vezetőedzőt kérdeztük az első tapasztalatokról.

– Jonathan Levy személyében megérkezett a várva várt amerikai légiós. Edzett már együtt a csapattal?

– Igen, két edzésen van már túl. A tegnapi teljes intenzitású volt, de nem csináltuk végig, hiszen még nagyon sok dolgot kell megtanulnia nálunk. Az egyik edzés egyik fele épp erről szólt, hogy a játékainkat tanulta, de amin részt vett, ott százszázalékos hatékonysággal dolgozott.

– Milyenek az első benyomások róla?

– Látszanak rajta az átállás fáradalmai, de úgy érzem, szép fokozatosan utol fogja érni magát. Nem biztos, hogy erre a hétvégére már túl lesz ezen, de mentalitásában egy olyan játékos, aki megpróbálja a maximumot kihozni magából. Ami külön pozitívum, hogy teljesen képben volt a csapattal kapcsolatban, tudta a helyzetünket, ismerte a játékosainkat, utánanézett a meccseinknek, meg is nézte azokat, szóval nem úgy csöppent közénk, hogy nem tud semmit rólunk. Nagyon közvetlen, nagyon jól kommunikáló játékos.

– Miben fog Jono hozzátenni a Szedeák játékához, a csapat teljesítményéhez?

– Pont azt az űrt fogja betölteni, ami nekünk már nagyon hiányzott, hogy olyan játékosunk legyen még, aki jól tud bontani, játékában hasonlít kicsit tavalyi légiósunkra,

Janou Rubinra

. Mivel elég hatékonyan dolgozott eddigi csapataiban a betörésekből és a betörések utáni szituációkból, a középtávoli dobásokból és a passzokból, ez egy olyan pozitívum, ami eddig nem nagyon volt meg a csapatban. Az eddigi benyomások és a korábbi meccsei és videói alapján az is látható, hogy

Levy

kifejezetten jó védőjátékos, ilyen szempontból is nagy szükségünk van rá.

– A Szolnok ellen már bevetésre kész lesz?

– Ha minden jól megy, a papírok addigra rendben lesznek, s Jono már játszhat az Olaj ellen vasárnap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.