Bulvár

Felkészült az ünnepekre a rendőrség

Felkészült az ünnepekre a rendőrség

2011. október 28., péntek
Felkészült az ünnepekre a rendőrség

A hosszú hétvégén, Mindenszentek és halottak napja alkalmából a szokásosnál többen utaznak el hozzátartozóik sírjához, hogy leróják kegyeletüket szeretteik előtt. A temetők környékén megnövekszik a forgalom, ami nagyobb türelmet és elővigyázatosságot igényel a közlekedőktől. Az ünnepre Csongrád megye rendőrsége is felkészült, városőrök és polgárőrök bevonásával segítjük a közlekedést.

A rendőrkapitányságok már az ünnepeket megelőző napokban is megerősítik a rendőri jelenlétet az érintett területeken. A főútvonalakon, a temetőkhöz vezető utakon és a sírkertek környékén fokozott közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és bűnügyi járőrözéssel kell számolni. Az egyenruhások elsődleges feladata a biztonságos és balesetmentes közlekedés elősegítése, ezért kérjük, hogy az ott forgalmat irányító rendőrök, polgárőrök, városőrök utasításait, valamint a közlekedési szabályokat maradéktalanul tartsák be. Lehetőség szerint használják a tömegközlekedési eszközöket, amennyiben gépkocsival érkeznek a temetőkhöz, a parkoláskor legyenek körültekintőek. Mivel az ünnepre a bűnelkövetők is készülnek, ezért kérjük, hogy az autóban látható helyen értéket ne hagyjanak, az összes ablakot húzzák fel, az ajtókat pedig zárják be. A temetőkben közlekedve is legyenek körültekintőek, óvatosak, értékeiket, táskáikat ne hagyják őrizetlenül, ne tegyék le a sírokra, vagy azok mellé, mert ez könnyen szemet szúrhat a bűnelkövetőknek. A tömegközlekedési eszközökön is előfordulhatnak zseblopások, erre is érdemes odafigyelni. Amennyiben sérelmükre mégis bűncselekményt követnének el, haladéktalanul jelezzék azt a rendőrségnek. A temetők környékén bizalommal fordulhatnak az ott szolgálatot teljesítő egyenruhásokhoz, akik a közlekedéssel kapcsolatos kérdésekben is állnak rendelkezésükre. A szegedi Belvárosi Temető ünnepi parkolási és forgalmi rendjét

ide kattintva

tekintheti meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.