Közélet

Félárbocon a nemzeti lobogó október 6-ot ünnepelve

Félárbocon a nemzeti lobogó október 6-ot ünnepelve

2011. október 6., csütörtök
Félárbocon a nemzeti lobogó október 6-ot ünnepelve

Az aradi vértanúkra emlékezve, közjogi méltóságok jelenlétében csütörtök reggel felvonták, majd félárbocra engedték a nemzeti lobogót a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

A nemzeti gyásznapon tartott megemlékezésen megjelent

Schmitt Pál

köztársasági elnök,

Kövér László

, az Országgyűlés elnöke, valamint

Pintér Sándor

belügyminiszter, Martonyi János külügyminiszter,

Simicskó István

, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára és a magyarországi diplomáciai testület több képviselője. A tiszteletadás keretében felolvasták az aradi vértanúk nevét. A megemlékezésen a Magyar Honvédség Támogató Dandár Központi Zenekara, a díszzászlóalj és a Magyar Köztársaság Nemzeti Lovas Díszegysége működött közre. A nemzeti lobogó egész nap félárbocon marad, azt szintén katonai tiszteletadás mellett este hat órakor vonják le. A kormány október hatodikát 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánította, arra emlékezve: 1849-ben ezen a napon végezték ki Aradon a magyar szabadságharc 13 honvédtábornokát, Pesten pedig

Batthyány Lajost

, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.