Gazdaság

Egyeztetnének a háziorvosok

Egyeztetnének a háziorvosok

2011. október 4., kedd
Egyeztetnének a háziorvosok

Elfogadhatatlannak tartják a jövő évi költségvetést a háziorvosi szakmai szervezetek, az ugyanis reálértéken csökkenő finanszírozást jelentene nekik, és mivel szerintük a praxisok már így is a teljesítőképességük határán állnak, azonnali egyeztetést sürgetnek - írta a Magyar Nemzet kedden.

Nyílt levélben fordult

Szócska Miklós

államtitkárhoz az Alapellátó Orvosok Szövetsége, amelyben 11 kérdést tett fel a 2012-es költségvetés kapcsán, egyebek között azt firtatva, miért nem jelenik meg legalább a 2011 és 2012. évi GDP-növekedés és infláció mértékével megegyező bővülés az egészségügy költségvetésében - írta a lap. A költségvetési törvényjavaslat szerint a háziorvosok az ideivel megegyező, 81 milliárd forintos finanszírozásra számíthatnak jövőre, ami reálértéken csökkenést jelent, miközben növekvő költségeket, adóterheket kellene kigazdálkodni a pénzből. Ez a szövetség szerint növelheti a háziorvosok elvándorlását, a pályaelhagyást. Hasonlóan vélekedik a vállalkozó háziorvosokat tömörítő Kasszaorvosi Szervezet is, amely ugyancsak levélben fordult az államtitkárhoz. Mint

Borsi Éva

, a szervezet elnöke a Magyar Nemzetnek elmondta, azonnali egyeztetést tartanak szükségesnek a háziorvosi praxisok finanszírozásának elodázhatatlan emeléséről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.