Sport

Bozóky Imre: Mindenkitől türelmet és kitartást kérek!

Bozóky Imre: Mindenkitől türelmet és kitartást kérek!

2011. október 28., péntek
Bozóky Imre: Mindenkitől türelmet és kitartást kérek!

Senkinek sem kell attól tartania, hogy rossz kezekbe kerül a szegedi futball, hogy eltűnik a pénz, megszűnik a csapat. A cél továbbra is a minőségi labdarúgás megteremtése - mondja Bozóky Imre, a Szeged 2011 együttesének vezetője.

Az elmúlt napokban sajnos nem a bajnoki sikerek, hanem az öltözőből érkező negatív hírek miatt került a figyelem és az érdeklődés középpontjába a Szeged 2011 csapata. Elköszöntek két játékostól,

Batik Bencétől

és

Gellér Gábortól

, valamint

Kolozsvári János

vezetőedzőtől is. Közben az ultrák összekülönböztek a bűnbaknak tartott sportigazgatóval,

Adem Kapiccsal.

A csapat vezetője,

Bozóky Imre

szerint most türelemre, nyugalomra és kitartásra van szükség, hiszen a célok semmit sem változnak, az pedig természetesen, hogy egy hosszú úton nehézségek is akadhatnak. "Azért fogtunk bele az építkezésbe, s azért dolgozunk most is, hogy Szegeden újra legyen minőségi, NB II-es, majd NB I-es labdarúgás. Amit teszünk, azt a szegediekért, a szegedi szurkolókért tesszük. Természetes, hogy a munkának akadnak szép és kevésbé szép pillanatai is. Felmerülhetnek problémák, ezeket azonban meg kell oldani. A kitűzött cél azonban változatlan. Ehhez vezet könnyű és nehezebb út is, s nyilvánvalóan lehetnek olyan dolgok, melyeket nem mindenki fogad egyformán, azonban senkiben se legyen kétség: szándékaink tiszták és világosak. A másik, amit fontosnak tartok hangsúlyozni: a Szeged 2011-nél mind az önkormányzati, mind az egyéb támogatói forrásokat bizonyosan a kijelölt célokra fordítjuk, ezzel bármikor el tudunk számolni" - kezdte a sportvezető. Bozóky Imre szerint tudomásul kell venni, hogy egy csapat öltözőjében, ahol több mint két tucat különböző vérmérsékletű, mentalitású ember foglal helyet, voltak, vannak és lesznek is ellentétek. "Tisztában vagyok vele, sokkolóan hathattak az elmúlt napok történései, de most a hétvégi, majd az azt követő meccsre kell koncentrálni, vissza kell zökkenni a rendes kerékvágásba. Nem könnyű a helyzetünk, hiszen mindenkinek látnia kell, nem csupán annyi a dolgunk, hogy kifutunk a mérkőzésekre: néhány hét leforgása alatt kellett és kell rendeznünk a pályával, az öltözővel, a szerelésekkel stb. kapcsolatos kérdéseket is. Ez a munka még mindig folyik, a futballépítés gőzerővel zajlik a háttérben számos egyeztetéssel, tárgyalással. Minden erőnkkel azért dolgozunk és azért küzdünk, hogy legyen minőségi labdarúgás a városban, s ezt a célt senkinek sem szabad szem elől tévesztenie" - mondta. A Szeged 2011 első számú vezetőjét megkérdeztük, mi a véleménye a szurkolói aggodalomról, mely az Adem Kapiccsal szembeni konfliktusban öltött testet az utóbbi napokban. Bozóky Imre úgy felelt: ami a múltban történt Szegeden, az ezúttal semmiképpen sem ismétlődhet meg. Hozzátette: mint mindenki, természetesen ők sem tökéletesek, a vezetés is követhet el hibákat. Ha jobban figyelnek és kommunikálnak, talán időben észlelhették volna a feszültségeket, s ezáltal könnyebben kezelhetők lettek volna a problémák. Mindebből levonták a megfelelő következtetéseket. "Nem kell senkinek sem attól tartania, hogy rossz kezekbe kerül a szegedi futball, eltűnik a pénz, megszűnik a csapat, s hatalmas űr marad utána. A Szeged 2011-nél dolgozók munkája és személye a garancia erre. Minden szereplőtől, szponzortól, szurkolótól türelmet és kitartást kérni, azért dolgozunk, hogy legyen futball Szegeden!" - üzente.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.