Sport

Bernáthék az első idegenbeli bravúrra készülnek

Bernáthék az első idegenbeli bravúrra készülnek

2011. október 4., kedd
Bernáthék az első idegenbeli bravúrra készülnek

A Honvéd ellen két gólt szerzett, s már négy góljával házi gólkirály Bernáth Péter, a Szeged 2011 támadója. A „Kutya” becenévre hallgató csatár a parádés szegedi közönségről beszélt, és elmondta azt is, hogy szeretné, ha bravúrrá forrna a lendületük Nyíregyházán.

„Mivel egy dugó miatt késett a Honvéd, számoltunk azzal, hogy nem lesznek frissek, olajozottak az első tizenöt percben, így nagy elánnal mentünk nekik, és ez be is jött: már a tizedik percben sikerült vezetést szereznünk” – mesélt a hétvégi győzelmi taktikájukról a csatár. „A betalált ütés megingatta ellenfelünket, és ahogy azt ilyenkor kell, folyamatosan mértük a támadásokat, így lehetett a félidő már 3-0. A második játékrészben arra kellett figyelni, hogy tartsuk az eredményt, hiszen a Honvéd átállt háromvédős rendszerre, minden erejét a támadószekcióba csoportosította. De védelmünk magabiztos volt, nem nagyon voltak lehetőségei a budapestieknek a gólszerzésre” – idézte fel a szombati fordulót

Bernáth Péter

, aki a következő, nyíregyházi csatával kapcsolatban elmondta, hogy nem lesz egy könnyű derbi, a nevek alapján van egy-két rutinos labdarúgójuk, a többi pedig fiatal titán. „Nehéz mérkőzésre számítok, ahogy a nyírségiek eredményeit nézem az első fordulót verséggel kezdték, utána azonban nem akadtak legyőzőre, hat döntetlennel szerezték meg „katicányi” pontjaikat, ami éppen ezért nem feltétlen tükrözi erejüket. Egy masszív csapatról van szó, senkit sem fog megtéveszteni az, hogy mögöttünk állnak a tabellán” – fűzte hozzá. A támadó megjegyezte, hogy vele együtt minden csapattársa arra fog törekedni, hogy az első idegenbeli bravúrt is megszerezzék. „Kezdünk összeállni, már érződik, hogy összecsiszolódtunk. Idehaza meg kell említenem a közönséget, egy olyan érték ez itt Szegeden, amit nem sok csapat tudhat magáénak. Mindkét haza meccsünkön közel kétezren szurkoltak, a győzelmünkhöz nagy részben ez a buzdítás is hozzájárult. Némely első osztályú klub is megirigyelhetné a ’B’ közepünket. Ha nem kapunk ki Nyíregyházán, akkor a Cegléd ellen idehaza töretlen erővel és számban jönnének ismét a nézők” – szögezte le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.