Bulvár

Baltával fenyegetett, felfüggesztett börtönt kapott

Baltával fenyegetett, felfüggesztett börtönt kapott

2011. október 4., kedd
Baltával fenyegetett, felfüggesztett börtönt kapott

Fejszét ragadva akarta elrendezni vitáját szomszédaival egy kalocsai férfi, akit kedden emberölés előkészülete miatt másfél év, végrehajtásában három esztendőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

A korábban kétszer büntetett, kőműves szakképzettségű, alkalmi munkákból élő kalocsai vádlott viszonya megromlott kertszomszédaival. A férfi és a házaspár többször is vitatkozott amiatt, mert a vádlott lovakat tartott, de a területet nem vette teljesen körbe villanypásztorral vagy kerítéssel, így az állatok át tudtak menni a szomszéd telkére, ahol kárt okoztak. A vádlott a szóváltások során többször megfenyegette szomszédait, azt mondva: "kicsinálja" őket. 2008. szeptember 25-én már a reggeli órákban összevesztek telefonon, majd délután, amikor sértettek kimentek a telkükre ellátni az állatokat és diót szedni, a vádlott odament hozzájuk, és a reggel elkezdett vitát folytatta. A férfi a szóváltás hevében azt kiabálta: "Hozom a fejszém, elintézlek benneteket", majd elszaladt a saját tanyájára, és onnan pár perc múlva egy 80 centis nyelű fejszével tért vissza. Az asszony, attól tartva, hogy a vádlott a telek szélén álló kocsijukat akarja megrongálni, az autójukhoz sietett, nyomában a férjével. A kocsinál futottak össze a vádlottal, aki a fejszét ütésre emelte, de a sértetteknek együttes erővel sikerült megfékezniük a támadót, végül a szerszámot is ki tudták húzni a kezéből. A dulakodás közben senki nem sérült meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.