Közélet

Az éhező gyermekeken akar segíteni az idei Mikulásgyár

Az éhező gyermekeken akar segíteni az idei Mikulásgyár

2011. október 16., vasárnap
Az éhező gyermekeken akar segíteni az idei Mikulásgyár

Egyre több gyermek éhezik Magyarországon - hívta fel a figyelmet az ENSZ Élelmezési Világnapja alkalmából a Mikulásgyár, amely idén többek között ezeken a gyerekeken akar segíteni hagyományos decemberi adománygyűjtésével.

A felmérések szerint Magyarországon 20-25 ezren rendszeresen éheznek, és körülbelül 380 ezerre tehető az alultáplált, elégtelenül étkező gyerek száma - fogalmazott a közlemény, amelyet a Mikulásgyár a vasárnapi Élelmezési Világnap alkalmából juttatott el az MTI-nek. Az adománygyűjtési akciót hetedik alkalommal szervezi meg a jótékonysági szervezet. A Mikulásgyár december 9. és 21. között várja a budapesti 56-osok terén a tartós élelmiszereket és ruhaadományokat. Charity Event Hall elnevezéssel egy nyolcszáz négyzetméteres rendezvénysátrat is felállítanak idén céges karácsonyi rendezvények befogadására. Az újításnak köszönhetően már a tavalyihoz képest kétszer annyi vállalkozás jelezte, hogy részt kíván venni a Mikulásgyár munkájában. A cégek saját karácsonyi rendezvényeiket, illetve külső ügyfélkapcsolati rendezvényeiket tartják majd a jótékonysági rendezvénysátorban ezzel hívva fel dolgozóik és partnereik figyelmét a társadalmi szerepvállalás fontosságára - ismertette a közleményben Zsolnai Endre, a Mikulásgyár szervezője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.