Közélet

Átadták a Pulitzer Szülővárosa Díjat Makón

Átadták a Pulitzer Szülővárosa Díjat Makón

2011. október 29., szombat
Átadták a Pulitzer Szülővárosa Díjat Makón

A Pulitzer Szülővárosa Díjat Kovács Anikó és Schmalcz Attila kapta az idén; a makói önkormányzat és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége közös elismerését, a főtéren álló Pulitzer-szobor, Kiss Jenő alkotása kicsinyített mását szombaton adták át a Maros-parti városban.

A makói önkormányzat és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége ötödik alkalommal írt ki tehetségkutató pályázatot 18 évesnél fiatalabb, illetve 18 és 25 év közötti fiataloknak. Az országos versenyre harminc diák több mint hatvan pályamunkát adott be.

Schmalcz Attila

Esőember-jelenség egyes szám első személyben című munkájával érdemelte ki az ifjúsági kategória első díját. A szerző a Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény Arany János Gimnáziumának tízedikes magántanulója. A felnőttek közül Feltűnők című írásával Kovács Anikó nyerte el az elismerést. Az alkotó a Budapesti Kommunikációs Főiskola kommunikáció- és médiatudomány szakának elsőéves mesterszakos hallgatója. Idén a felnőtt kategóriában két különdíjat is kiosztottak. Az egyiket a Nyíregyházi Főiskolán júniusban végzett

Gáncsos Kármen

Meztelen lelkek tánca, a másikat a Debreceni Egyetem mesterszakos diákja

Sándor Alexandra Valéria

Molnárék reménysége "Erázmuszban" című írása érdemelte ki. Ők elismerő oklevelet és könyvjutalmat kaptak. A makói születésű

Pulitzer József

1863-ban, 16 évesen hajófűtőként vándorolt ki Amerikába; részt vett a polgárháborúban, később újságíró lett. 1869-ben megkapta az amerikai állampolgárságot, és hamarosan St. Louis legnagyobb lapkiadója lett. 1883-ban New Yorkban megvásárolta a csőd szélén álló The World című újságot, és rövid idő alatt a legnépszerűbb, legjövedelmezőbb napilappá tette. Joseph Pulitzer volt az amerikai kongresszus első magyar származású tagja. Ő alapította az amerikai újságíróknak adható legrangosabb szakmai kitüntetést, a nevét viselő díjat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.