Közélet

A nemzetegyesítés jelentőségéről beszélt Kalmár és Pálffy Szegeden

A nemzetegyesítés jelentőségéről beszélt Kalmár és Pálffy Szegeden

2011. október 14., péntek
A nemzetegyesítés jelentőségéről beszélt Kalmár és Pálffy Szegeden

Szegedre látogatott Pálffy István, a KDNP országgyűlési képviselője, aki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a nemzetegyesítés jegyében a határon túliaknak is elérhetővé kell tenni a Kossuth Rádió középhullámú esti adását.

A nemzetegyesítés témájában tartott sajtótájékoztatót

Kalmár Ferenc

és

Pálffy István

, a KDNP két meghatározó politikusa. Kalmár az Európa Tanács parlamenti ülésén a autonómia-kérdéskörében nem rég elért sikeres előrelépésről beszélt, míg Pálffy a határon túliaknak biztosítandó szabad információáramlás okán a Kossuth Rádió középhullámú adásának kiterjesztéséről. Kalmár Ferenc arról beszélt, hogy a parlamentben

Semjén Zsolt

pártjának elnökéhez, a miniszterelnök-helyetteshez kapcsolódik minden nemzetpolitikai kérdés, és ebben a munkában ő maga is fontos szerepet kap. A szegedi politikus említést tett arról, hogy ennek tükrében nemrég komoly sikert ért el a magyar delegáció Strasbourgban. Kalmár és jobbikos képviselőtársa,

Gaudi-Nagy Tamás

területi autonómiát érintő határozatjavaslata többségi támogatást kapott, így lényegében magát a fogalmat beemelték az európai döntéshozók köztudatába, így már lehet hivatkozni minden erélyi autonómiával kapcsolatos tárgyalásokon erre a rendeletre.

"Vissza a Kossuth középhullámú adását a határon túlra" – hangsúlyozta első mondatában a legfontosabb tennivalókat a média területén Pálffy István, a KDNP médiapolitikusa, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának alelnöke, aki elmondta azt is, hogy a nemzetegyesítés nemcsak közjogi, hanem kulturális és információs kérdés is. A politikus szerint a közmédiára költött 65 milliárd forinthoz képest elenyésző összeg az, amiből az az alapvető igény elérhető lenne, hogy a Kossuth Rádió adása a határon túli, mintegy 3 millió magyarhoz is eljusson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.