Közélet

900 milliós városrehabilitáció Vásárhelyen

900 milliós városrehabilitáció Vásárhelyen

2011. október 18., kedd
900 milliós városrehabilitáció Vásárhelyen

Közel 900 millió forintos városrehabilitációs program keretében Hódmezővásárhely egy leszakadó településrésze születik újjá: társasházak, utak, járdák, játszóterek, zöldfelületek újulnak meg, korszerűsítik az iskolát, a templomot, a piacot és a stadiont.

Az infrastrukturális fejlesztések mellett szerepet kap a helyi közösségi élet újjászervezése, támogatása is. A hódmezővásárhelyi Szabadság tér szociális városrehabilitációjáról

Lázár János

polgármester és

Grezsa István

a településrész képviselője tart sajtótájékoztatót 2011. október 19-én, szerdán 9 órakor. A hódmezővásárhelyi Szabadság tér és környezete átfogó felújítás előtt áll, amely a leszakadó településrészen lakók életének szinte minden területén érezteti majd hatását. A közel 900 millió forintos összköltségű városrehabilitációs program keretében megújulnak társasházak, helyreállítják az utakat, járdákat, új zöldfelületek, parkok és játszóterek teremtenek kellemes környezetet az ott élő családok számára. A beruházás részeként sor kerül az iskola, a piac, a stadion korszerűsítése is, de a városrész infrastrukturális felújítása mellett a közösségi élet is új alapokra kerülhet. A Szent István Általános Iskola felújítása során egy olyan új közösségi funkcióval bővül, amely elérhető és hasznos közösségi programokat, segítő foglalkozásokat kínál a téren, illetve a közelben lakók számára, de a program része a helyi non-profit, civil szervezetek támogatása is, amelyek saját projektötleteik megvalósításával segíthetik a közösségi élet megerősödését, az ott lakók életminőségének javítását, a településrész élhetőbbé válását. A Szabadság tér és környezete pályázati támogatás segítségével újul meg. A „Hódmezővásárhely, Szabadság tér Szociális Városrehabilitációja” című projekt (pályázati azonosító: DAOP-2009-5.1.2/C-09-1f-2011-0001) teljes költsége 889,9 millió forint, amelyben 694,4 millió forintos pályázati támogatást az önkormányzat 195,5 millió forinttal egészít ki. A Szabadság tér városrehabilitációja a második lépés Hódmezővásárhely megújításában, hiszen az alföldi városban jelenleg is folyamatban van városi jelentőségű felújítási program: a Tornyai János Kulturális Városrehabilitációs Program és az Agóra program keretében új belváros születik, a főtér mellett haladó főútból csendes sétálóutca, a városközpont közművelődési intézményeiből pedig a 21. század elvárásainak megfelelő, modern kulturális és közösségi központok épülnek. A kulturális városrehabilitáció – több programból összevont – teljes költsége meghaladja a 3 milliárd forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.