Közélet

300-nél is több alkotás a kormányhivatalok művészeti pályázatán

300-nél is több alkotás a kormányhivatalok művészeti pályázatán

2011. október 5., szerda
300-nél is több alkotás a kormányhivatalok művészeti pályázatán

Több mint 300 műalkotás érkezett be a Változatos megyéink az Európai Unióban című pályázatra, amelyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) irányítása alá tartozó kormányhivatalok és a Hungarofest Nonprofit Kft. közösen írt ki fiatal művészek számára.

A KIM szerdai közleménye felidézi, hogy a pályaműveket szeptember 15-ig kellett a leadniuk a pályázóknak a megyei kormányhivatalokban. Szeptember 15. és 30. között a megyei kormánymegbízottak elnökletével, a megyei közgyűlések által delegált tagokból, a Hungarofest és a KIM munkatársaiból, valamint az Országmárka Tanács tagjaiból álló zsűri minden megyében értékelte a beérkezett pályázatokat. A legtöbb műalkotás, összesen 26 munka Komárom-Esztergom megyében, a legkevesebb (7-7 alkotás) Nógrád és Vas megyében érkezett be. A zsűri értékelése alapján minden olyan megyében, ahol megfelelő színvonalú alkotásokkal pályáztak a résztvevők, külön nyertest hirdetnek. Az első helyezettek 750 ezer, a másodikak 500 ezer, a harmadikak pedig 250 ezer forint elismerésben részesülnek. Vas, Somogy és Heves megyében a zsűri úgy döntött, hogy nem ad ki díjat. A nyertes pályaműveket a kormányablakokban és a kormányhivatalokban fogják kiállítani és önálló gyűjteményként a nagyközönség számára is megtekinthetőek lesznek. Az ünnepélyes díjátadókat a megyei kormányhivatalok október első két hetében tartják meg. A pályázaton fontos értékelési szempont volt a művészi érték, az alkotás újszerűsége és informatív jellege, valamint az, hogy mennyit árul el az alkotóról és a településről, megyéről, mennyire kapcsolható az Európai Unióhoz és a kormányablakokhoz - olvasható a KIM közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.