Sport

Vízilabda: a kupában és a BL-ben is a továbbjutás a Beton célja + FOTÓK

Vízilabda: a kupában és a BL-ben is a továbbjutás a Beton célja + FOTÓK

2011. szeptember 15., csütörtök
Vízilabda: a kupában és a BL-ben is a továbbjutás a Beton célja + FOTÓK
Sikeres Bajnokok Ligája 1. selejtezőkör után, magyarkupa-selejtezők előtt csütörtök kora délután a Reök-kávézóban tartotta sajtótájékoztatóját a Szeged Beton bajnoki bronzérmes férfi vízilabdacsapata. A hétvégi magyarkupa-selejtezőkre készülő együttes képviseletében Cserhalmi Julianna klubelnök elmondta, izgatottan várja elnöksége első tétmeccseit. Az elnök asszony elmondta, a Bajnokok Ligája-selejtezőktől és a kupában is továbbjutást vár. Vincze Balázs is első edzői megmérettetésén van túl. "Maximálisan partnerek voltak a játékosok, az elmúlt egy hónapban elvégeztük a szükséges munkát, a játékosok teljesítménye elegendő volt a továbbjutáshoz. A hibákat igyekszünk kiküszöbölni" - közölte a tréner. A Beton új mestere az új igazolásokkal kapcsolatban elmondta, a csapat új edzői koncepciójába illeszkednek az igazolások, az eljövendő mérkőzések döntik el, jó úton jár-e a gárda, az eddigiek ezt igazolják. Mind a kupában, mind a Bajnokok Ligájában a továbbjutás illetve a főtáblára kerülés a cél - szögezte le határozottan Vincze Balázs. Hozzátette, csapatának nagy szüksége van a közönség támogatására, hiszen ha a pólósok érzik maguk mögött a város támogatását a vezetés és a sportbarát lakosság részéről, az pluszmotivációt jelent számukra, így még nagyobb teljesítményre lesznek képesek a legnevesebb ellenfelek ellen, hogy ez az idény valóban a Szeged Beton éve legyen. Varga Péter csapatkapitány elmondása szerint, nagy várakozással vágtak neki a kotori túrának, legnehezebb meccsük az első, a Posillipo elleni találkozó volt. "Vártuk már hogy hivatalos mérkőzésen megmutassuk az erőnket, úgy érzem jól sikerült" - mondta el a Beton csékája. A háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás kétszeres máltai bajnokként tért haza a szigetországból. Mint elmondta, hazatérte után már megismerkedett a csapat új igazolásaival is, akiket korábban még nem ismert. Véleménye szerint két jó védővel bővült a csapat, melynek egyértelmű célja a bajnoki döntőbe jutás, a bajnoki cím megszerzése is akár. Juhász György technikai vezető tájékoztatott, a nyitott uszodához kell igazítani a mérkőzések szervezését a magyar kupában és a Bajnokok Ligája hazai selejtezőkörében. Utóbbi kapcsán hozzátette: a Csehov szerdán érkezik, a Crvena Zvezda és a Rijeka csütörtök kora este várhatók. Mód Péter, a Szegedi Vizipólósuli elnöke a sajtótájékoztatót követően közölte, hogy a hétvégi magyarkupa-selejtezőkre - hivatalosan az SZVPS a házigazdája a szegedi rendezvénynek - a belépés ingyenes. A BL-selejtezőkre a belépő 1000 forint lesz, de 14 éven aluliak és nyugdíjasok ingyen tekinthetik meg.

A BL-selejtezők menetrendje:

Szeptember 23., péntek, 17 óra: Szeged Beton - Crvena Zvezda Szeptember 24., szombat, 17 óra: Szeged Beton - Sturm Csehov Szeptember 25., vasárnap, 11.30: Szeged Beton - Primorje Rijeka

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.