Bulvár

Tolvajokat bántalmazó rendőrt ítéltek el

Tolvajokat bántalmazó rendőrt ítéltek el

2011. szeptember 15., csütörtök
Tolvajokat bántalmazó rendőrt ítéltek el

Lopás közben tetten ért dinnyetolvajokat bántalmazott két civil társával együtt az a mezőkovácsházi rendőr főtörzsőrmester, akit csütörtökön jogerősen egy év - végrehajtásában két esztendőre felfüggesztett - börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

Az ügy másodrendű vádlottja,

Krecs Árpád

2010. július 28-án tett bejelentést a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságon arról, hogy ismeretlenek dinnyét loptak Kevermes-Nagykamarás-Lőkösháza határában lévő földjéről. A járőrszolgálatban lévő

Bors István

elsőrendű vádlott - rendőr főtörzsőrmester - a helyszínre sietett, és átült a gazda terepjárójába, amellyel a harmadrendű vádlott

Czene Zsolt

is utazott, majd üldözőbe vették a gyanúsítottakat. A másfél tonnányi dinnyét szállító lovas kocsit, amelynek bakján egy férfi ült a fiával, Lőkösháza külterületén érték utol. A főtörzsőrmester először egy szőlőkaróval ütötte meg az idősebb férfit, ő a támadástól a földre esett, védekezésül maga elé tartott karja pedig eltört. A rendőr ezután fejen ütötte a védekezésképtelen férfit. A két civil egy szőlőkaróval és egy viperával - teleszkópos bottal - ütlegelte a sértettet. A főtörzsőrmester a fiatalabb férfit is megütötte a szőlőkaróval, ő a bakról leesve a földre került, a vádlottak gumibottal, vasvillanyéllel, viperával és szőlőkaróval ütlegelték. A vádlottak a büntetőeljárás során tagadták a cselekmény elkövetését. Elmondásuk szerint az ittas dinnyetolvajok menekülni próbáltak, amikor meglátták a terepjárót, és a bakról leugorva a lovak és a kocsi közé estek, ekkor szerezték sérüléseiket. A sértettek tagadták a dinnyelopást. A táblabíróság kétrendbeli, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettében és társtettesként elkövetett testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek Bors Istvánt, és jogerősen egy év - végrehajtásában két esztendőre felfüggesztett - börtönbüntetéssel sújtotta. A két civil ugyanezekért a bűncselekményekért, részben bűnsegédként, tíz hónap - szintén két évre felfüggesztett - börtönt kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.