Gazdaság

Svájci frankban gyengült, a többi devizában stabil a forint

Svájci frankban gyengült, a többi devizában stabil a forint

2011. szeptember 1., csütörtök
Svájci frankban gyengült, a többi devizában stabil a forint

Csütörtök reggel a forint tovább gyengült a svájci frankkal szemben, euróban, dollárban és jenben viszont árfolyama alig változott.

A svájci frankot csütörtök reggel hét órakor 235,25 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben, szemben a szerda délutáni 233,66 forinttal és esti 234,42 forinttal. Szerdán a svájci frank 230,60 forintos árfolyamról egészen 235,80 forintig erősödött. A svájci frank több mint két százalékkal erősödött szerdán a dollárral és az euróval szemben, miután messze elmaradt a piaci várakozásoktól a svájci kormány támogatási csomagja az erős franknak a svájci gazdaságra gyakorolt hátrányos hatásának mérséklésére. A forint a svájci frankban elszenvedett árfolyamvesztesége ellenére is szerdán képesnek bizonyult erősödni a dollárral és az euróval szemben. A piaci bizalom az EFSF euróövezeti támogatási alap feladatkörének bővülése felé tett konkrét kormányzati lépéseknek köszönhetően, illetve újabb amerikai gazdaságösztönző lépések reményében javult szerdán. Az eurót 271,27 forinton jegyzik csütörtök reggel a szerda délutáni 271,82 és esti 271,26 forint után. A dollár árfolyama 189,01 forint a szerda délutáni 188,30 forinttal szemben, a jent pedig 2,4598 forinton jegyzik 2,4543 forint után. A lengyel zloty és a cseh korona árfolyama alig változott szerdáról csütörtökre virradóra, a zloty 4,1370-es, a cseh korona pedig 24,1050-es euró jegyzés közvetlen környezetében ingadozik. A nemzetközi devizapiacok az amerikai gazdaság állapotának megítéléséhez az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók számában bekövetkezett változás csütörtök délutáni, illetve a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak számának pénteki közzétételére várnak. Csütörtökön emellett az euróövezeti ipari beszerzési menedzser index délelőtti közzététele szolgálhat tájékozódási pontként a befektetők számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.