Bulvár

Sorsukra hagyott cicák a Zsinagóga-kertben

Sorsukra hagyott cicák a Zsinagóga-kertben

2011. szeptember 16., péntek
Sorsukra hagyott cicák a Zsinagóga-kertben

Számtalan alkalommal történt már meg a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületének tagjaival, hogy a szegedi Zsinagóga-kertben magára hagyott macskákat szedtek össze. Állatokat kitenni, elhagyni a 2004. évi X. törvény értelmében bűncselekmény, amiért a felelőtlen állatkínzók szigorú büntetést érdemelnének.

Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete gyakran még ki sem nyílt szemű kismacskákat, vagy nagyobb – cseperedő – macskákat kénytelen a felelőtlen lakosság után összeszedni. Legutóbb a napokban talált az egyesület aprócska, önálló életre képtelen kis szőrmókokat. Sokan nem tudják, hogy a kutyák / cicák felesleges szaporodását megelőzéssel (gyógyszeres fogamzásgátlással, ivartalanítással, gondos tartással) meg lehetne előzni. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete mindent elkövet, hogy segítse a kóbor cica állomány számának csökkentését. Felvilágosító előadások tartásával, szórólapok segítségével törekszik a szervezet az emberek környezettudatosságának fejlesztésére. Az utcai macskabaj a legtöbb településen súlyos gond. Ha valaki kiscicát vagy felnőtt macskát szeretne örökbe fogadni, akkor a www.cicaotthon.hu oldalon vagy a cicamentes@gmail.com levélcímen vagy a +36/30/22-44-208 –as telefonszámon várja az egyesület a jelentkezést.

Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete

E-mail:

cicamentes@gmail.com

Tel.:

06/30-22-44-208

Web:

www.szegedicicamentok.lapunk.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.