Közélet

Sódar: 45 milliós adósságot örököltünk

Sódar: 45 milliós adósságot örököltünk

2011. szeptember 9., péntek
Sódar: 45 milliós adósságot örököltünk

Az alpolgármester bejelentésére - melyben két cég, köztük a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit kft. ügyvezetőjének menesztését irányozta elő - reagált a cégvezető Sódar István is, aki elmondása szerint rossz gazdálkodási rendszert örökölt, amit most alakítanak át.

Korábban már

Keresztúri Farkas Csaba

, a Jobbik önkormányzati képviselője is

reagált

Solymos László bejelentésére, alább pedig

Sódar István

nyilatkozatát olvashatják, melyben többek között arról is beszámol, hogy a 2010-es SZIN sztárfellépőjének, a Europe-nak 14 millió forintos fellépti díjjal tartoznak. A levelet változtatás nélkül közöljük.

Mennyi is a 30?

"Az évtizedek óta megrendezett Szegedi Ifjúsági Napok Szeged városmarketingje szempontjából jelentős értéket képvisel. Az IH felelősen gondolkodó vezetőjeként a folyamatosan fokozódó gazdasági nehézségek, mint például a tovább csökkentett önkormányzati támogatás, és a 2010-ről otthagyott - a korábbi vezetőség által ki nem fizetett - 45 millió forintnyi tartozás, amelynek része például a Europe együttes bruttó 14 millió forintos számlája is, szükségszerűen arra kellett törekednem, hogy csökkentsük a szervezési költségeket, és kevesebb kiadással járó programot állítsunk össze. Ezzel is határt szabtunk a korábbi vezető irányítása alatt a SZIN 2010-es évének 20 milliós vesztesége után előre kalkulálható negatív eredménynek. Munkatársaimmal közösen dolgozunk azon az akcióterven, amelynek alkalmazásával hosszú távon biztosíthatjuk a SZIN nyereségessé tételét. Így bár az idén még kénytelenek voltunk az IH-ban korábban kialakított rendszert alkalmazni, ám a jövőben szándékaink szerint például a Szegeden megrendezésre kerülő fesztiválokat azok szervezőivel közösen, csomagban értékesítenénk a szponzorok, beszállítók felé külső közreműködő igénybe vétele nélkül. A jövőben senkinek nem kell jutalékot fizetnünk azért, mert támogató szponzorokat közvetített a rendezvényekre. Ezzel megszüntetjük az előző évek gyakorlatát, amelyben a korábbi vezető Boros Gyula egykori középiskolai osztálytársa „közvetített” 15%-os jutalékért (évi 5-7 millió forint). Továbbra is várjuk a Polgármester Úr személyes ígéretének betartását - amelyet még az idei költségvetés tárgyalásakor tett - miszerint évközben kiegészítik az IH-nak nyújtott támogatást a tavalyi szintre. Ennek hiányában várhatóan további megszorításokra kényszerülünk az IH napi működtetésével kapcsolatban. Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Sódar István Ügyvezető igazgató"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.