Közélet

Slota szerint ismét támadni akarunk

Slota szerint ismét támadni akarunk

2011. szeptember 23., péntek
Slota szerint ismét támadni akarunk

Ján Slota, az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke szerint a gazdasági csőd felé haladó Magyarország folyamatosan fegyverkezik. A politikus sajnálatosnak tartja, hogy ez - mint fogalmazott - a mai Szlovákiában senkit nem érdekel.

"Senkit sem érdekel, miért fektetnek be annyit a hadseregbe, amikor országuk alig él" - állapította meg a magyar- és romaellenességéről elhíresült politikus. "Komolyan kérdem: van-e az eladósodott Magyarországnak pénze arra, hogy ilyen, átfogó feladatokkal felruházott hadsereget tartson fenn, amelynek részét képezi a modern légierő is" - tette hozzá az SNS elnöke. Leszögezte: a Magyar Köztársaság beruház a korszerű technikába, fegyverekbe, repülőgépekbe.

Slota

azt állította, hogy a magyar hadsereg "kiadósan gyakorolja a Dunán való átkelést, s csak azt nem tudjuk, hogy előbb Ausztriába, vagy Szlovákiába akar erővel átkelni". "Megdöbbentő és hibás, hogy ez a gazdaságilag tönkretett államocska újabb fegyverinjekciót kap az Egyesült Államoktól. Harminc darab Bell típusú helikopterről van szó, amelyet az USA szállít a magyar hadseregnek" - fejtette ki a politikus. "Ezért bírálom szüntelenül

Lubomír Galko

szlovák védelmi miniszter és a Szlovák Köztársaság egész kormányának hozzáállását, mert alábecsülik déli szomszédunk törekvéseit. Ez az ország nem titkolja a trianoni szerződés megkérdőjelezését, tehát a közép-európai status quo megkérdőjelezését" - fejtette ki Slota

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.