Közélet

Rugalmas munkaerőpiacot teremt az új munkatörvénykönyv

Rugalmas munkaerőpiacot teremt az új munkatörvénykönyv

2011. szeptember 27., kedd
Rugalmas munkaerőpiacot teremt az új munkatörvénykönyv

Az MSZP továbbra is a munkanélküliség pártján áll, nyilvánvalóan ezért ellenzi a legrugalmasabb európai munkaerőpiacot létrehozó új munka törvénykönyvét - kommentálta a szocialista Mesterházy Attila keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakat a miniszterelnök szóvivője.

Szijjártó Péter

az MTI-vel közölte: az új jogszabályt nyílt tervezéssel alkotta meg a kormány, a munkaadókkal és a munkavállalókkal folyamatosan zajlik az egyeztetés, melynek nyomán olyan új törvény jön létre, mely nem 11 százalékos munkanélküliséget, hanem a foglalkoztatottság bővülését fogja eredményezni. Az MSZP elnök-frakcióvezetője kedden sajtótájékoztatón azt mondta, pártja az Alkotmánybírósághoz fordul, ha az új munka törvénykönyvét a Nemzetgazdasági Minisztérium által javasolt tartalommal, érdemi változások nélkül fogadja el a parlament. A szocialisták elfogadhatatlannak, cselédtörvénynek tartják a gazdasági tárca által közzétett javaslatot - erősítette meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.