Gazdaság

Ötmilliárd forintot meghaladó értékű csatornaberuházás Csongrád megyében

Ötmilliárd forintot meghaladó értékű csatornaberuházás Csongrád megyében

2011. szeptember 22., csütörtök
Ötmilliárd forintot meghaladó értékű csatornaberuházás Csongrád megyében

Ötmilliárd forintot meghaladó értékű csatornaberuházás indul Csongrád megyében jövő tavasszal - közölte a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás munkaszervezet vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Ratkai Imre

elmondta: több mint nettó ötmilliárd forintból épülhet meg négy község - Bordány, Forráskút, Üllés és Zsombó – csatornahálózata és korszerű szennyvíztisztító telepe. A tervek szerint 2014 második felére befejeződő beruházás – amely 3300 háztartást és több mint 12 ezer lakost érint - költségeinek 83 százalékát az Európai Unió támogatása fedezi. Üllésen 24 éve üzemel egy kiskapacitású, nyárfás, gyökérzónás szennyvíztisztító, de itt is csupán a lakosság 3 százaléka él csatornázott ingatlanban. A többi településen egyáltalán nincs csatorna, az emberek jelentős részben a korábban épített szikkasztókba engedik a szennyvizet, károsítva ezzel a környezetet és a felső talajvizet. A projektben 88 kilométer hosszúságú gravitációs csatornát, 31 kilométernyi nyomóvezetéket és egy korszerű, napi 1200 köbméter teljesítményű szennyvíztisztítót építenek. A telep az Üllést Forráskúttal összekötő út mellett közvetlenül a tisztított vizet befogadó Dorozsmai-Halasi főcsatorna partján áll majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.