Közélet

Ötezredik ügyfelét szolgálta ki a szegedi kormányablak

Ötezredik ügyfelét szolgálta ki a szegedi kormányablak

2011. szeptember 14., szerda
Ötezredik ügyfelét szolgálta ki a szegedi kormányablak

Ötezredik ügyfelét fogadta ma a szegedi kormányablak. Az egyszerűsített honosítási eljárásban állampolgárságot kérelmező házaspár Aradról érkezett a Megyeházára. Dubován Mihályt és feleségét, Máriát, a kormányhivatal nevében Juhász Tünde kabinetvezető köszöntötte.

Magyar állampolgárságot jött kérni, és ötezredik ügyfélként távozott ma a szegedi kormányablakból az aradi

Dubován

házaspár. A 73 éves, Bihar megyéből származó férj és a szilágysági felmenőkkel büszkélkedő 63 éves feleség nagyon meglepődött, hogy éppen ők lettek a szegedi kormányablak ötezredik ügyfelei.

Juhász Tünde

, a kormánymegbízotti kabinet vezetője emléklappal, egy üveg borral, és egy szál virággal köszöntötte ebből az alkalomból a határon túlról érkezett ügyfeleket. Az idős pár már január óta készült arra, hogy a törvény adta lehetőséggel élve kérelmezze a magyar állampolgárságot, de hazavárták négy gyermekük közül a legkisebb fiút, a 37 éves

Lászlót

, aki hosszabb idő óta Amerikában él. Így a mai napon együtt adták le a beadványokat. A kérelemhez minden szükséges dokumentumot csatoltak. Volt, amelyik iratért több mint kétszáz kilométert utaztak, de – mint mondták – ennél nagyobb áldozatra is hajlandóak lettek volna Dubovánék, akik számára a mai nap örök emlék marad. A Megyeházán 2011.január 3-a óta működő ügyfélszolgálat egyike annak az országban működő 29-nek, amelyet azért hozott létre a kormány, hogy az állampolgárok hivatali ügyeiket egyszerűen, gyorsan intézhessék. Csongrád megyében Szegeden és Hódmezővásárhelyen működnek kormányablakok, ahol több mint nyolc és félezer állampolgárt szolgáltak ki eddig, és tízezernél is több ügyben jártak el. Állampolgársági kérelemből a szegedi kormányablakban ez volt a 647.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.